Düzce’de uyuşturucu ile mücadelede kapsamında Düzce Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından Kaynaşlı’da muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Kaynaşlı Kaymakamı Şenol Koca, Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar, Jandarma Üst Teğmen Emrah Ekici Kaynaşlı İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Akdoğan da hazır bulundu.

 

 Geçtiğimiz yıl Düzce Valiliği tarafından başlatılan “denizyıldızı” projesi kapsamında düzenlenen toplantıda Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Serhat Cora, muhtarlara uyuşturucunun nasıl yaygınlaştığı, ailelerin dikkat etmesi gerekenler, uyuşturucunun zararları ve emniyetin aldığı tedbirler hakkında bilgiler verdi. 

 

BU SİZİN VAZİFENİZ!

 

Toplantıda konuşan Kaynaşlı Kaymakamı Şenol Koca, muhtarları uyardı.Koca, “ gelin bu çocuklara sahip çıkalım. Aileleriyle kendileri ile konuşup ikna edelim. Ahmet’in Mehmet’in oğlu diye umursamazlık yapmayın. Bu sizin vazifeniz. Muhtar olarak devleti temsil eden kişilersiniz. Suç alanları devlete kaynağa bildirmekle mükellefsizniz. Bu işin vicdanı boyutu var.” Dedi.

 

EN BÜYÜK FAKTÖR AİLE

 

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Serhat Cora, toplantıda özellikle gençlerin uyuşturucu madde ile hiç karşılaşmamış olmasının önemli olduğunu vurguladı. Gençlerin Madde kullanımına yönelmesinde en büyük faktörün aile olduğun işaret eden Cora, “çocuklarınıza sevgi ve ilginizi sunun” tavsiyesinde bulundu.

 

Terör örgütünün gelir kaynaklarından birinin uyuşturucu olduğunu söyleyen Cora, “ banane deyip sırtımızı dönemeyiz. Uyuşturucudan elde edilen parayla alınan mayına bir gün bir yakınınız basıp ölebilir. vebali büyük bir konu.” Diye konuştu.

 

Gençlerin uyuşturucuya başlamasında ailenin ve arkadaş çevresinin etkisini anlatan KOM Müdürü Serhat Cora, ihbar mekanizmasının gelişmesi gerektiğini vurguladı.

 

 

İHBAR MEKANİZMASI GELİŞMELİ

 

Cora, “Her genç bir gruba dahil olmak ister. Gençlerimize “hayır” diyebilme yetkisini vermemiz lazım. Gençlerimiz büyükler grubuna dahil olabilme duygusu, başkaları olma çabası, risk alma ve isyan duygusu, heyecan arama ve umursamazlık duygusu gibi nedenlerle bu maddeleri kullanmaya başlayabiliyorlar. Peki bu maddeleri gençlerimize ilk olarak kim verebilir? en büyük risk grubu arkadaş verir. Bundan dolayı bizler arkadaş grubuna çok önem vermemiz gerekiyor. Unutmayın ki mahallede çevrede gördüğünüz çocuğunuzun arkadaşı olmayan bir uyuşturucu kullanıcısının arkadaşı çocuğunuzun arkadaşı olabilir. Bu bir zincirin halkası gibidir. Gençler birbirlerini çok kolaylıkla bulabilirler. Bu yüzden dolayı ihbar mekanizmasının gerçekten çok sağlam bir şekilde ilerlemesi gerekiyor ki biz o zincirin halkalarını çok erken bir durumda kopartabilelim.” Dedi.Cora, Uyuşturuculardan korunmanın 3 altın kuralının ilaç, sigara ve alkol kullanmamak olduğunu belirtti.

 

Haber; S.KAŞKIR