Yığılca Kaymakamı Nuri Gezici, göreve geldiği günden bu yana yaptığı projelerle Yığılca halkının gönlünü kazanmaya başarıyor. Başta eğitime verdiği destekle tanınan Kaymakam Gezici, ilçenin kalkınması için hazırladığı projelerle ilçe ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor.

Kaymakam'ın son projelerinden “Engel Olma Destek Ol” projesi ile Yığılca'da bulunan engelli vatandaşların da yüzü gülecek.

İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce yapılan “Engel Olma Destek Ol” konulu teknik destek başvurusu kapsamında Yığılca da bulunan engelli vatandaşlara anayasal haklarının öğretilmesi, topluma yararlı bireyler haline getirilmesi ve engelli ailelerinin engelli bakımı konusunda bilinçlendirilmesi amaçlanıyor.

Yine Bal Üreticileri Birliğince yapılan “Ana Arı ve Arı Sütü Üretimi” konulu teknik destek başvurusu kapsamında Yığılca da ana arı üretimi ve arı sütü üretiminin yaygınlaştırılması, ana arı ve arı sütü üreten üreticilere teknik destek verilecek.

Diğer yandan İlçe Tarım Müdürlüğünce yapılan “Yığılca Arısı ve Arı Ürünlerinin Tanıtımı ve Pazarlanması” konulu teknik destek başvurusu kapsamında Yığılca Ana Arısı, Yığılca Arısı ve ürünlerinin piyasada yaygınlaştırılarak tanıtım ve pazarlama teknikleri geliştirilecek.

Kaymakam Nuri Gezici bundan böyle MARKA ve diğer hibe programlarına başvuruların artarak devam edeceğini, Yığılca da bulunduğu müddetçe projelerine hız kesmeden devam edeceklerini söyledi.

Haber ,Ş.ÇAKIR