Yığılca Kaymakamlığı tarafından Kaymakam Nuri Gezici koordinatörlüğünde geçtiğimiz yıl “Yalnız Değilsiniz” Projesi kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, yetim ve öksüz çocukların sosyal, kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak üzere düzenlenen gezi programlarına bu yıl bir yenisi daha eklendi.
Vakıf Müdürü Sait Cesur koordinatörlüğünde yapılan gezide öğrencilerin tarihi mekanlarını tanımalarını sağlamak, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak amaçlandı. Gezi kapsamında 35 yetim ve öksüz öğrenci İstanbul ilinde bulunan Panorama 1453 Tarih Müzesi, Minia Türk Türkiye Parkı ve Darıca Faruk Yalçın, Hayvanlar Âlemi ve Botanik Bahçesini ziyaret edildi.
Öğrenciler Panorama 1453 müzesinde İstanbul' un fethini panoramik bir ortamda birebir yaşama imkânı bulurken,  Panaroma 1453 gezisinden sonra Minia Türk Türkiye Parkını ziyaret eden öğrenciler, Türkiye’de bulunan tarihi mekânların yanı sıra sembol haline gelmiş yapıtların orijinaliyle eşdeğer minyatürlerini görerek bilgi sahibi oldular.
Daha sonra Kocaeli ili Darıca ilçesinde bulunan Darıca Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Bahçesinde kısa bir süre de olsa gezme fırsatı bulan öğrenciler, 15 dakika süren hayvanlar alemi ve bitki çeşitlilikleri hakkında eğitim aldıktan sonra rehber eşliğinde hayvanat bahçesini ziyaret ederek hayvanları tanıma fırsatı buldu.

 

Haber; R. BAL