Kaynaşlı Gençlik Derneği ve Kaynaşlı Bağımsız Derneği örnek bir çalışma sergiledi.

 

 

Dün akşam dernekte yapılan toplantıda gençleri felakete sürükleyen ve büyük problemlere neden olan uyuşturucudan, gençleri korumak için dernek üyelerinin de katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda Kaynaşlı’da yaşayan gençlere ve tüm Düzcelilere önemli mesajlar verildi.

Düzce’de emniyetin elindeki verilere göre en fazla madde bağımlısının olduğu ilçe olan Kaynaşlı için gençleri uyarmak, madde bağımlılığından korumak ve kurtarmak amacıyla yapılan toplantıda ilk olarak Dernek Basın Sözcüsü Kemal Demirel konuştu.

Demirel, uyuşturucunun gençlerimiz üzerine oynanan bir oyun olduğunun farkında olduklarını belirterek şunları söyledi. “Bir defayla bir şey olmaz, iki defayla bir olmaz deniliyor. Gençlerimizin hayatıyla oynama politikası yapılıyor. Kaynaşlı’da bunun üst düzeyde olduğunu görüyoruz. İlçeler arasında maalesef birinci sıradayız.”

Demirel kendi yaşadıklarından örnekler vererek uyuşturucu kullanan gençlere ‘Bananecilik’ yapmayın uyarısında bulundu. “Uyuşturucu kullanan bir kişinin aile, komşu ve çevresine ne kadar zarar verdiğini görmek gerekiyor. Uyuşturucu kullanan kişinin kriz yaşadığı korkunç durumu görseniz kelimesini ağzınıza almazsınız. Bize atasözü gibi yutturulan ‘Bananecilik’ kelimesinden vazgeçmeliyiz.”

‘Sevdiklerin için Bağımlı Olma’ adı altında yapılan toplantıda Kaynaşlı Bağımsız Derneği Basın Sözcüsü Alaattin Dilek açıklamalarda bulundu. Gençler hata yapabilir diyerek sözlerine başlayan Dilek problemin kaynağından ve çözüm yollarından söz etti. “Bir şekilde gençlerimiz hata yapmış olabilir. Ebeveynler olarak bizler geçmişte nelerde hata yaptık. Kendimizi sorgulayalım. Toplum olarak bu işe bulaşan kardeşlerimizi dışlamayalım, onlara bu yaptıklarının yanlış olduğunu anlatalım. Onlara iş ve aş verelim bu sorundan kurtaralım.”

Son olarak konuşmalarda söz hakkı alan Kaynaşlı Gençlik Derneği Başkanı Hacı Ömer Kadan, özellikle bonzaiyi siyonist ve misyoner zehir tacirlerinin Türk gençliğini yok etmek amacıyla ürettiğini vurgulayarak madde bağımlılığının gençleri esir almalarına izin vermemek gerektiğini dile getirdi.

 

 

Haber:Y.SEVER