Son dönemde spor turizmiyle adından söz ettiren Kaynaşlı, bu yaz atılım yaşayacak. İlçede pek çok yatırımın bu yaz döneminde temeli atılacak. Çalışmalar hakkında bilgi veren Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar, şunları söyledi:

“İlk olarak pazaryerini TOKİ’yle protokolünü yaptık. Şuanda proje çalışmaları devam ediyor. Bunun yanında TOKİ’yle ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Karaçalı Mevkiinde 1. etap olarak 125 dairenin planlaması yapılıyor.  Kaynaşlı merkezde yer sahiplerinden şuanda alımlarımız devam ediyor. Önümüzdeki günlerde emniyet binamızın temeli atılacak. Bütün proje ihaleleri bitti. Parasını aktartırdık. Bunun akabinde imam hatip kampüsü ile ilgili çalışmalarımızda devam ediyor. Ödeneğini aldık.  Temmuz-Ağustos aylarında bunun da temeli atılacak. Yine üniversite binası için yoğun bir çalışma sarf ediyoruz. Bunun da meyvesin aldık. Önceki günlerde proje ihalesi yapılmıştı. Temmuz sonu itibariyle projesi tamamlanacak. Temmuz- ağustos aylarında Düzorman mevkiinde temeli atılacak.”

‘Arıtma için yer tahsisi bekliyoruz’

Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar, Düzce’de ilçelerdeki sıvı atık problemini çözecek olan arıtma tesisi ile ilgili gelinen son durumu paylaştı. Bayraktar, “Sıvı atık arıtma tesisi için çalışmalarımız devam ediyor.  İSKİ’yle ile ilgili herhangi bir sorun kalmadı. Protokolü yaptık.  Yer tahsisi değişikliğiyle ilgili karayollarından yerin tahsisi devam ediyor.”dedi.

‘Kaynaşlı Ve Düzce Türkiye’yi Aştı!’

Bayraktar son olarak önümüzdeki günlerde planlanan yarışlar hakkında bilgi verdi:  yakın Karadeniz Kaynaşlı’ ve ‘geleceğimiz gençler, turizmin geleceği de spordur’ sloganlarıyla yol yürümeye devam ediyoruz. Önümüzdeki günlerde motosiklet rallisi,  en önemlisi ağustos ayında dünya kupasının bir ayağı ilçemizde gerçekleşecek.  Bu ‘Kaynaşlı ve Düzce Türkiye’den aşmış, dünya literatürüne girmiş’ demektir. Bunda emeği olan sayın valimize, kaymakamımıza ve bize devamlı desteği esirgemeyen ilçe halkına bir kez daha teşekkür ediyorum.”


Haber;S.KAŞKIR