Düzce’de etkisini gösteren kar yağışı ulaşımı da olumsuz etkiledi. Önemli geçiş güzergahlarından biri olan Bolu Dağı’nın D-100 karayolu ve TEM Otoyolu istikametinde kar yağışı sürücülere zor anlar yaşatıyor.
Tipi şeklinde başlayan ve Bolu-Düzce il sınırlarında yoğun şekilde devam eden kar yağışı sonrasında karayolları ekipleri alarma geçti.
 Bolu Valisi İbrahim Özçimen’in, Düzce ekipleri ile birlikte Bolu Dağı’ndan özellikle zincirsiz TIR’ların geçişine izin verilmeyeceği konusunda uyarısının ardından polis ekipleri uygulamalarını arttırdı.
Düzce kesiminde Kaynaşlı ve Bıçkıyanı mevkilerinde, Bolu kesiminde de Abant sapağı ve Elmalık mevkilerinde ağır tonajlı araçların geçişlerine izin vermiyor.
 Kar yağışı nedeniyle polis ekipleri sürücüleri sis farlarını yakmaları, yakın takip yapmaları ve kar lastiği konusunda uyarırken, karayolları ekipleri tuzlama ve kürüme çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

 2 KÖY YOLU KAPALI

Düzce’de dün gece başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle yüksek bölgelerde etkili olan kar yağışı bu sabah saatlerinde yoğunluğunu arttırınca merkez ve ilçelerde 68 köy yolu ulaşıma kapandı. 15 karla mücadele aracı ve ekiplerle alarma geçen İl özel İdaresi ekipleri sabah saatlerinden itibaren yürüttükleri çalışmalarla 65 köy yolunu ulaşıma açtı. Akşam saat 18:00 itibariyle, yoğun kar yağışının devam etmesi nedeniyle müdahale edilemeyen Yığılca’ya bağlı Aksaklar ve Asar köy yolları kapalı kaldı. Merkezde ise, Fındıklı Aksu köyünde küçük bir ulaşım sorunu yaşandığı ancak köyden dozer talep edilmemesi nedeniyle yarın müdahale edileceği öğrenildi.

Haber; S. KAŞKIR