Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinde düzenlenen "Yörük Yaylası Kampı ve Off-Road Oyunları" gece yapılan etapla başladı. Gündüz devam eden zorlu etapların ardından yarışmayı Zonguldak Off Road Kulübünden İrfan Özdemir birinci tamamladı. Türkiye'nin birçok ilinden gelen 51 aracın pilotlarının çamur havuzunun başında hazırlıkları tamamlamasının ardından zorlu etabın ilk ayağı gece koşuldu.

Önce çamur havuzunu aşan pilotlar ardından orman içindeki zorlu yola girerek zamanla yarıştı. Birçok aracın etabı tamamlayamadıkları görülürken görevliler ve çevredeki vatandaşlar tarafından yolda kalan araçlar etap dışına çıkarıldı. Gece etabının ardından gündüz de Yörük Yaylası’nda heyecan kaldığı yerden devam etti. Yine bol çekişmeli geçen yarışlar izleyenlere heyecanlı dakikalar yaşattı.

Pilotların oldukça çekişmeli geçen etabın sonunda elde ettikleri dereceler gündüz etabında elde edilen dereceyle birleştirildi. Yarışların galibi bu iki etapta başarılı olan pilotlar oldu. Buna göre yarışma sonunda Zonguldak Off Road Kulübünden İrfan Özdemir birinci olurken Sakarya Off Road Kulübünden Hüseyin Menioğlu ikinci oldu. Düzce Off Road Kulübünden Celal Mercan ise üçüncülükle yetindi. Dereceye giren sporcular yarışmanın sonunda kupalarını aldılar.

Düzce Valisi Vasip Şahin, Kaynaşlı Kaymakamı Cengizhan Yılmaz, Belediye Başkanı İsmail Bayram ve Kaynaşlı Belediye Başkanı İsmail Korkmaz yarışları organizasyon yetkilileri ile birlikte izledi. 

Ödül töreni ardından konuşan Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Düzce İl Temsilcisi Serkan Tut bu yıl düzenledikleri etkinliğe diğer illerden de katılımın yoğun olduğunu ifade ederek yapılan organizasyondan misafirlerinde memnun kaldığını söyledi.

Daha sonra konuşan Düzce Otomobil Sporları Kulübü Başkanı Zafer Altınışık, bu yıl geçtiğimiz yıllara oranla daha zorlu bir parkur hazırladıklarını ifade ederek” Yaptığımız işten memnunuz.” Dedi.

Off-Road yarışlarında tek bayan yarışmacı olan ve centilmenlik ödülünü alan Sakarya Off-Road Kulübü Üyesi Bircan Yarıcı Off-Road sporunun hobisi olduğunu ve 3 yıldır yapılan bütün yarışlara katılmayı çalıştığını söyledi.

Haber; R. BAL