Düzce’de trafik kazalarının adı sık sık kazalarla anılan kavşaklarda meydana gelmesi, Düzce’de kavşaklarla ilgili tedbir amacıyla neler yapılacağı sorusunu daha da önemlisi ne zaman yapılacağını akıllara getirdi.

21 gün önce yapılan Trafik Güvenliği Eylem Planı Koordinasyon Kurulu toplantısının gündem maddeleri arasında D-100 Karayolundaki kavşağa sinyalizasyon sistemi konulması ve çevre yolundaki AFAD kavşağında alınacak güvenlik önlemleri yer almış ve alınan kararların basınla paylaşılacağı bildirilmişti. Geçen 21 günlük sürede kazaların sık sık aynı noktalarda yaşanması bu konuda somut adımların ne zaman atılacağını ve neler yapılacağını hatırlattı.

Düzce’de trafik kazalarının en çok meydana geldiği yerler arasında Soğancı, D-655 Karaca, Kuzey Çevre Yolu AFAD kavşakları ile D-100 Karayolu Çilimli sapağı başta geliyor. Özellikle Çilimli sapağı ve AFAD kavşağında meydana gelen kazalarda yapılan olumsuz eleştiriler arasında akıllı kavşaklar ile sinyalizasyon sisteminde hata olduğu dillendiriliyor.

Haber:Y.SEVER