Selamlar Köyü’nde düzenlenen kutlamalara katılan Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Bostancıoğlu, kutlamaların bu yıl son kez düzenleneceği ile ilgili kamuoyunda çıkan söylentileri yanıtladı.
Ebedi Devamından Yanayız
Bostancıoğlu, “Kutlamaların bir daha yapılmayacağı şeklinde bize ulaşmış resmi bir bilgi yok. Kulaktan dolma haberler olarak düşünüyorum. Atatürk buraya gelişi münasebetiyle düzenlenen programların ebedi devam etmesinden yanayız. Bu programlar selamlar köyünün birlikteliğin dayanışmanın örnek bir şekilde ortaya koyuyor. Bu köyde sevgi saygı var. Bu köyde doğruyu nasıl ortaya koyabilirizin mücadelesi var. İhtiyar heyetiyle muhtarıyla köy halkıyla örnek bir köyümüz. Atatürk ‘ün buraya gelişi anınsa düzenlenen programların devamından yanayız.”şeklinde konuştu.
Art Niyet Yok
Bostancıoğlu, Karayolları tarafından yol çalışması sırasında kaldırılan ancak henüz yerleştirilmeyen Selamlar Köyü tabelası ile ilgili de şöyle konuştu:
“Yol üzerindeki tabelaları karayolları genel müdürlüğü koyuyor. Bir art niyet olarak düşünmüyorum bir eksiklik olarak görelim. Bende bunu öğrenmiş oldum. Biz de bunu uyararak olması için elden gelen mücadeleyi göstereceğiz.”
Kavşak 50 Metre İleri Yapılacak
Cumayeri ve Gümüşova için yapılacak olan Entegre Hastanesi’ne D-100 karayolu üzerinde yapılan çalışmalarda herhangi bir kavşak ya da geçiş noktası bırakılmaması ile ilgili açıklamada bulunan Bostancıoğlu, durumu karayolları ile görüştüğünü hastanenin 50 metre ilersine kavşak yapılacağını belirtti.

Bostancıoğlu, “Karayolların proje yapan teknik ekibi gerekli incelmeleri yaptı. Hastaneyi geçtikten sonra Bağdat caddesini karşılıklı bağlayan bölümde bir kavşak konmuş değil. Bu D-100’ün üzerindeki yoncalı kavşaktan çıkan araçların hız kazandıktan sonra mesafenin kısalığı sebep göstererek kavşak konmadı. Projede 50 metre ileriye kavşak kondu. Bu konuyla ilgili karayolları ile defalarca görüşme yaptım. Teknik olarak mesafenin darlığından dolayı bir kavşak konulduğunda kazalarda artış yaşanacağını sebep olarak gösterdiler. Dolayısıyla bu sebepten ötürü 50 metre ileriye kavşak konuldu.”dedi.

Haber; S. KAŞKIR