Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen “İller Arası Yöresel Yemek Yarışması”nda hanımlar tüm hünerlerini sergiledi. Yemek yarışması 'ana yemekler' ve 'tatlılar' kategorisinde düzenlendi. Yarışmanın jüri üyeliklerini TRT'den Pastacı programını hazırlayan Deniz Orhun, Marriott Hotel Şefi Sinan Duran ile The Marmara Taksim Otel Şefi Tolga Özkaya gerçekleştirdi.  Bolu, Kdz. Ereğli, İzmit belediyesi yemek kursu kursiyerleri ile Bolu Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin de yarıştığı yarışmacılara yemeklerin içeriği ve tarifleri hakkında sorular soran jüri üyeleri sunumların hepsini dikkatle inceleyerek tatlarına baktı.

Jürinin açıkladığı sonuçlara göre ana yemeklerde birinci Düzce Belediyesi Nuray Berkoğlu kaburgalı dolma (erikli), ikinci İzmit Belediyesi Figen Şimşek Kiraz yaprağı dolması, üçüncü ise Karadeniz Ereğli Halk eğitim merkezi Lale Karakurt yarmalı bakla dolması oldu.

Tatlılarda yapılan değerlendirmede ise birinci İzmit Belediyesi Yasemin Çancılar şerbetli tatlı gerden, ikici  Düzce Belediyesi Emine Kocaman Melengücek ( yöresel), üçüncü ise Bolu Belediyesi Nezahat Çatladı Damat Konuşturan oldu.

İller Arası Yöresel Yemek Yarışması" dereceye giren yarışmacılara hediyelerinin verilmesi ile sona erdi.