Konuralp Müzesi konferans salonunda düzenlenen Prusias Ad Hypium Antik Tiyatrosu 2017 Yılı Yaz Sezonu Kazı Çalışmaları Kapanış Bilgilendirme Toplantısına Düzce Vali Yardımcısı Haluk Çakmak, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Düzce Belediye Meclis Üyeleri, İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, Konuralp Müze Müdürü Züleyha Kartal Önemli, Düzce Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Toplantıda Konuralp Müze başkanlığında yürütülen arkeolojik kazı çalışmaları 2017 yılı yaz sezonunun kapanması ve çalışmalar kapsamında bulunan tarihi eserlerin tanıtımı yapıldı. Ayrıca Konuralp’te kurulması planlanan “Çocuk Müzesi” çalışmalarının durumu ve içeriği hakkında katılımcılara bilgi verildi. Düzce Üniversitesi’ nden Yrd. Doç. Dr. Emre Okan’ın antik kazılar hakkında detaylı bir sunum yaptığı toplantıda Sanat ve Tasarım Fakültesi öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Ayşe Nahide Yılmaz ve Yrd. Doç. Dr. Vildan Işık “Çocuk Müzesi”nin aşamaları ve kapsamı hakkında bilgiler aktardı.

Verilen emeği herkesin görmesini istedik’
Konuralp Müze Müdürü Züleyha Kartal Önemli, 2013 yılında Kültür Sanat Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün izniyle başlayan kazı çalışmalarında ortaya çıkan kalıntılar için verilen emeği herkesin görmesini istediklerini belirtti.



Düzce Belediyesi’nin kendilerinin en önemli sponsoru olduğunu ifade eden Önemli, “Düzce Üniversitesi Arkeoloji bölümünden Yrd. Doç. Dr. Emre Okan ve Yrd. Doç. Dr. Ahmet Bilir bilimsel danışmanlığımızı üstlendi. Düzce İl Özel İdaresi ödeneklerin kullanılması konusunda muhasebe işlemlerimiz yaptı. Arkeoloji kazı çalışması bir ekip işidir. Bu yıl mükemmel bir ekiple çalıştık’’ dedi.

‘İşte Birlik, Güçte Birlik, Dilde birlik’
İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak ise kazı sezonu hakkında değerlendirme yaptı. Budak, “Bakanlıktan gelen çok kıt ödeneklerle birlikteliği paylaştık ve sonucunda güzel şeyler elde ettik. İşte birlik, dilde birlik, güçte birlik ve bu da hizmete yansıdı’’ diye konuştu.



‘Seneye tamamen kazı çalışmasını bitirelim’
Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ise toplantıya katılan herkese teşekkür etti. Ay, kazı çalışmalarının biran önce bitmesini isteyerek şöyle devam etti:
‘’Belediyemizin yapmış olduğu çalışmalarını burada gördük. Bu çalışmalarından dolayı önceki Belediye Başkanımızı da çok teşekkür ediyorum. Bizlerde bugün tiyatro alanını gezdik, çalışmaları gördük. Fakat bu çalışmaların daha hızlı olması lazım, biran önce bitirilmesi lazım. Aynı zamanda da koruma altına almamız lazım. Seneye tamamen kazı çalışmasını bitirelim ve sonuca çıkalım istiyorum. Hepinize teşekkür ediyorum saygılar sunuyorum’’ dedi.


 

Haber: Y. SEVER