Tarihi geçmişi Milattan Önceki yıllara dayanan Konuralp Antik Kenti'nde, arkeolojik kazı çalışmalarına ödenek engeli… 2013 yılında 100 bin TL ödenekle ilk kazmanın vurulduğu antik tiyatroda kazı çalışmaları 2 yıl belirli dönemlerde devam etti.  

Geçtiğimiz yıl yine ödenek olmadığı için duran Konuralp'teki antik tiyatroda kazı çalışmaları için Düzce Belediyesi bütçesinden 1 milyon TL’lik harcama yapılması karar verilmiş, böylece antik tiyatroda arkeolojik çalışmalar kaldığı yerden başlamıştı.  Bugün gelinen noktada Konuralp’te restorasyon ve antik tiyatro kazı çalışmaları ödenek olmadığından gerçekleştirilemediği öğrenildi.

3 yıl süren kazı çalışmaları sonucunda M.S. 130 yılına ait orkestraya çıkan bir geçit ve geçide ait bir kapı bulunmuştu.  Bulunan kapı ve koridorun o yıllara ait orkestra ve diğer tribünlerin de var olduğuna dair bir kanıt niteliği taşıdığı bilgisi verilmişti. Ödenek yetersizliği nedeniyle durduğu iddia edilen Konuralp Antik Kenti’nde çalışmaların ne zaman başlayacağı merak ediliyor.

HABER;S.KAŞKIR