Düzce Depremzedeler Derneği, S.S. Evsiz Depremzedeler Dayanışma Konut Yapı Kooperatifi, Mimar Sinan Üniversitesi Tasarım Atölyesi ve Bir Umut Derneği tarafından beraber yürütülen proje kapsamında Beyköy’de yapılması planlanan 389 konutun vaziyet planı, kooperatif üyelerine gösterildi.

8 Şubat’ta ilk kez bir araya gelen ortaklar, Beyköy’deki arsanın üzerine konutlar, sosyal tesisler, oluşturulacak mahalleler ve tüm çevre düzeni ile birlikte yapılacak olan proje tespit çalışmaları için toplanmıştı. 2.toplantı 15 Mart’ta gerçekleştirilmişti. Yapılan ikinci toplantıda üyeler 389 konutun iç ve dış mekan tasarımı için buluşarak kendileri için yapılacak evlerin tasarımını oyun oynayarak oluşturmuşlardı.

Bugün gerçekleştirilen son toplantıyla iki çalışma sonucunda ortaya çıkan tablo değerlendirerek karara bağlandı. Mimar Sinan Üniversitesi Tasarım Atölyesi görevlileri üyelere istekleri doğrultusunda ortaya çıkan sonucu sunumla anlattı. Konutlar için 15 Mayıs’ta belediyeye inşaatın başlaması için gerekli başvurular yapılacak ve en kısa sürede inşaat başlayacak.

Haber:Y.SEVER