Düzce Belediyesinde yıllarca çalıştıktan sonra emekli olan ve halen çalışan kadrolu ile taşeron işçiler Belediye-İş Sendikasının ikinci kez düzenlediği kahvaltıda buluştu.

REFERANDUMA DA YÜREKLERİ YETMEZ
Kahvaltı programında işçilere seslenen Belediye-İş Genel Sekreteri Erdoğan Kefeli, Düzce Belediyesine yaptıkları referandum çağrısı hakkında konuştu. Kefeli, “Düzce İtfaiye Müdürlüğünde çalışan bir arkadaşımızın daha, sendikamıza üye olması ile sayısal olarak Belediye-İş Sendikası, Düzce Belediyesinden yetkiyi alabilecek durumda olmasına rağmen, yetki sürecinin yıllarca mahkemelerde sürünmemesi, arkadaşlarımızın uzun süre mağdur olmaması için referandum çağrısı yaptık. İşçi ne diyorsa o olsun dedik, cesaret edemediler, edemezler. Düzenledikleri yemek programlarına bile tehditle işçi toplayanların işçiye söyleyecek sözü olmaz, referanduma da yürekleri yetmez.” dedi.
KİTLESEL BASIN AÇIKLAMASI YAPARIZ
Kefeli, konuşmasının devamında Düzce Belediyesinde yaşandığını iddia ettiği yoğun baskılardan dolayı sendikadan istifa etmesine rağmen geri dönen işçilere sürgün uygulaması yapıldığını söylerken Düzce Belediye Başkanı Ali Güney’in görevlendirmelerin hizmet gereği açıklamasını da eleştirdi. Kefeli, bu uygulamanın devam etmesi halinde Düzce Belediyesi önünde büyük kitlesel katılımla basın açıklaması yapacaklarını söyledi.

Kefeli, son olarak taşeron olarak belediyede 4 farklı müdürlükte çalışan işçilerin örgütlenme çalışmalarını tamamlayarak toplu iş sözleşmesi yapma yetki tespitlerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından aldıklarının bilgisini verdi.
Kahvaltı toplu fotoğraf çektirilerek tamamlandı.

Haber:Y.SEVER