Yaklaşık iki sene önce, yaşlılar, engelli vatandaşlar ve çocuklu bayanlar tarafından, karayollarının yapmış olduğu üst geçitlerin kullanımının zor olması büyük tepki toplamıştı ve kamuoyunda da tepkilerin çoğalmasının ardından 3 üst geçide asansör yapımına başlanmıştı. Yaklaşık 6 ay önce yapımı tamamlanan asansörlerin açılışı bugün Vali Ali İhsan Su ve Düzce Belediyesi Mehmet Keleş tarafından yapıldı. Açılış Kurdelesini kesen Su ve Keleş birer konuşma yaptılar. Vali Ali İhsan Su, asansör açılışının başta yaşlı, engelli ve yürüme zorluğu çekenler olmak üzere herkese hayırlı olmasını diledi.



Vali Su,"Başta yaşlılar, engelliler yürüme zorluğu çekenlere veya başka bir rahatsızlığı olanlara ve herkese hayırlı olmasını diliyorum. Başta belediye başkanımıkz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.



Vali Su'nun ardından konuşan Keleş, üst geçidi kullanamayacak olan yaşlılara, engellilere ve Düzce halkına asansörlerin hayırlı olmasını diledi. Keleş ardından, asansörlerin teknik özelliklerine de dikkat çekti.



Keleş, " İnşallah hayırlı uğurlu olur. Buradan karşıya geçen vatandaşlarımız üst geçidi kullanamayacak olan yaşlılar, çocuklar, özürlüler buradan karşıya geçmekte zorluk çekiyordu.Asansörlerin yerli malı olmasına özellikle dikkat çekmek istiyorum. Elektrikler kesildiğinde güvenlik amaçlı bir üst kata çıkartıp öyle duruyor, yarı yolda bırakmıyor, ayrıca bu asansörlerde kameralı gözetim sağlanıyor. Acil durumlar için 153 Beyaz Masa'ya görüntülü telefon bağlantısı sağlanabiliyor. Asansörlerimiz 8 kişiliktir." dedi.



Başkan Keleş, bir dönem önce Belediye Başkanı olan İsmail Bayram'ı da bu projeyi başlatmasından dolayı tebrik etmeyi unutmadı.



Keleş, " Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Özellikle teşekkür etmek istediğim bir diğer kişi de bu asansörlerin yapımına kara veren benden önce belediye başkanlığı yapmış kardeşimiz İsmail Bayram'dır onu da tebrik ediyorum. O başlattı açmak da bize nasip oluyor. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.



Keleş'in konuşmasının ardından Vali Su, Başkan Keleş ve Aksöz Asansör yetkilisi Ferhat Göksu asansörlerin açılış kurdelesini kesti sonrasında asansöre binerek üst geçide çıkan Vali Su ve Başkan Keleş incelemelerde bulundular.

 

Haber;E.Tınaz