Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce Belediyesi'nin Beyköy'ünde bulunan İçme Suyu Arıtma Tesisi ve Darıcı Mahallesi’nde inşaatı devam eden terminali inceledi. Keleş’e inceleme gezisinde belediye meclis üyeleri de eşlik etti. Muhalefet meclis üyeleri ile tam kadro yapılan gezide ilk önce Beyköy’de su arıtma tesisinin kaynak noktasına gidildi. Tesis yetkisinden bilgi isteyen Keleş ve ekibi tesisin işleyişinin nasıl olduğunu dikkatle dinledi.

 


 
Ardından ekibi ile birlikte bulunan İçme Suyu Arıtma Tesisine giden Keleş, tesis sorumlularından brifing aldı.

 


Belediye Meclis üyeleri ile birlite tesisin labaratuarlarına giren Keleş, yetkililerden tesisin düzenli ve verimli çalışması için gerekli olan analizlerin ve tahlillerin nasıl yapıldığı hakkında bilgiler aldı.

 


Su Arıtma tesisindeki havuzları da gezen Keleş, ardından yaptığı incelemeler hakkında bilgiler verdi. 

 

 


Düzce Belediyesi'nin özellikle yaz aylarında içme suyu kaynağında sıkıntı yaşadığına dikkat çeken Başkan Keleş, belli noktalarda rezervuar barajları oluşturmak için DSİ ile bir projeleri olduğunu dile getirdi.


Düzce Belediyesi'nin suyunun daha sağlıklı ve kapasiteli bir konuma getirmek istediğini ifade eden Keleş, içme suyunda her gün numune aldıklarını Düzce halkının gönül rahatlığı ile su tüketebileceğini belirtti.

 

 

Keleş daha sonra uzun yıllardır yapılması beklenen ve geçtiğimiz aylarda temeli atılan terminal inşaatını inceledi. Temel alanında dolaşan Keleş, yetkilerden bilgi aldı. Keleş'in programında yine kasım ayında temeli atılan katı atık tesisi de olduğu öğrenildi.

 

 

Haber;S.Kaşkır