Sık sık eleştirilen ve Düzce’nin girişine yakışmadığı ifade edilen D-100 Karayolu’ndaki yapılaşma için Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, kolları sıvadı. Ağaçlarla kamufle edilmeye çalışan alanda kentsel dönüşümün yanı sıra başka projelerde yapacaklarını ifade eden Keleş, bu düşüncelerini Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifin hayırlı olsun ziyaretinde dile getirdi.


Keleş’e Küçük Sanayi Sitesi (KSS) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bakan ve üyeleri hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Yönetim Kurulu başkanı Mehmet Bakan, Başkan Keleş’e yeni görevinde başarılar diledi, geçmişte birlikte çalıştıklarını yeni dönemde de bu birlikteliğin devam edeceğini ifade etti. Tapuların hazır olduğu belirten Bakan, kısa süre içinde de dağıtımın gerçekleşeceğini dile getirdi.



Eski Sanayi sitesindeki kentsel dönüşüm projesi için Küçük sanayi sitesinin tamamlanmasının önemli olduğunu ifade eden Belediye başkanı Mehmet Keleş, bu konuda kooperatifin desteklerini beklediklerini dile getirdi.

 

KOOPERATİFE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR


Keleş, “Küçük sanayi sitesi Düzce’nin çok önemli birimi. 1. Sanayi sitesi alanda kentsel dönüşüm kararı alındı. Bu çalışmanın başarıya ulaşa bilmesi küçük sanayi sitesinin faaliyete geçmesi ve oradaki esnafın küçük sanayi sitesine aktarımı ile mümkün. Bunun içinde kooperatife büyük iş düşüyor. Bizim sanayi sitesindeki kentsel dönüşümün fizibilitesi tamamlanmış, projesi de hazırlama safhasına girmiş. Hızla oradaki alanı genişleterek futbol sahasını da katarak daha geniş bir alanda kentsel dönüşüm projesi başlatmak istiyoruz. Gerek küçük sanayi sitesinde gerekse yeterli olmazsa ilave olarak yeni sanayi sitesi kurmak çalışması başlanacak.” Dedi.

 

KIRIK DÖKÜK GÖRÜNTÜYÜ GÖRMEYECEKLER


Sanayi bölgelerinin Düzce’nin içinden çıkartılarak küçük Melen mevkiine geçilmesinin önemine işaret eden Keleş, D-100 Karayolu ile ilgili projelerini anlattı.

Keleş, “D-100 karayolunun iki yanındaki sanayi alanlarını rehabilite etme kararı alacağız. Ve Düzce’den geçenler kirli kırık dökük görüntüyü görmeyecekler. Küçük çözümler üretilmiş. Ağaçlar dikilerek kamufle edilmeye çalışılmış. Arkadaki görüntüyü kapatmak için değil, güzelleşmek adına çalışma yapmalıyız. Yan yolların yeni çehre kazandıracağız. Bisiklet ve yaya yolları inşaa edeceğiz. D-100 karayolun güzergâhında bulunan 5 km alanda güzel bir çalışma başlatıyoruz.”dedi.

 

 

 

 

Haber;S.Kaşkır