30 BİN METRE ASFALT VE 15 BİN METRE BAZALT KALDIRIM YAPILACAK

Toplantıda ilk olarak Belediye Başkanı Mehmet Keleş, 2015 yılı içerisinde belediyenin yapmayı hedeflediği projeleri anlattı.  Başkan Keleş, ihtiyaç olan yerlere 30 bin metre asfalt yapılacağını belirtti. Başkan Keleş ayrıca Düzce kamuoyunda çok tartışılan kaldırım taşlarıyla ilgili 15 bin metre bazalt kaldırım taşı yapılacağını ifade etti. Vatandaşların kış aylarında kardan dolayı kaymamaları için gözenekli bir yapıya sahip olan traverten malzemeden 15 bin metre kaldırım taşı döşeneceğini açıklayan Başkan Keleş, Denizli’den fiyat araştırması yapıldığını ifade etti..

MELENSU PARK PROJESİNİN BİRİNCİ AŞAMASI BİTECEK

Melensu Park Projesinin son aşamaya geldiğini belirten Başkan Keleş, çalışmanın birinci aşamasının bu yıl biteceğini ifade etti.

SEMT PAZARI İÇİN ALAN BELİRLENDİ

30 Mart Yerel Seçimlerinde başkanlığa seçildiği takdirde yapacakları arasında söz verdiği çalışmalardan olan semt pazarı için projenin bittiğini ifade eden Başkan Keleş, “4 tane semt pazarı sözü vermiştik. Alış veriş merkezi tarzında katlı olarak yapmayı düşünüyoruz. Yer tespiti yapıldı. Cumhuriyet Mahallesi Metek Sapağı’nda bulunan 5 buçuk dönümlük arazi üzerine yapacağız.” dedi.

ESKİ BOLU PAZARININ ALANINDAKİ KATLI OTOPARK NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?

Eski Bolu Pazarı’nın bulunduğu alana yapılan katlı otoparkın nasıl kullanılmasının düşünüldüğüyle ilgili bilgiler veren Başkan Keleş, 250 araç kapasiteli otopark yapılacağını vurguladı. Katlı Otopark’ın Asar Deresi tarafına bakan bölümünün Balık Pazarı olarak kullanılmasının düşünüldüğünü, alt katını semt pazarı olarak terası ise tavanı camekândan yapılan düğün salonu olarak değerlendirilebileceğini aktardı.

OTOGARDA MÜTEAHHİTTEN KAYNAKLANAN SORUN VAR

Yapımı süren otogarla için konuşan Başkan Keleş, müteahhitten kaynaklanan bir problem olduğunu sorunun aşılmasıyla inşaatı hızla bitirmek istediklerini söyledi.

RESMEN YAĞMALAMIŞLAR!

Kalıcı Konutlar 3.Bölgede yer alan belediyeye ait sosyal tesis olarak kullanılması amacıyla yapılan alanın durumunu gündeme alan Başkan Keleş, alanının mevcut durumunun içler acısı olduğunu tabiri caizse alanın resmen yağmalandığını söyledi. Tesisi yeniden canlandırılması için Kalıcı Konutlarda ihtiyaç olan sosyal alan gereksinimini gidermek amacıyla aynı arsaya yarı olimpik yüzme havuzu ve kır düğün salonu yapmak istediklerini açıkladı.
 
45 MİLYON TL BÜTÇE GEREKİYOR

Belediyenin bu yıl gerçekleştirmek istediği projeler için 45 milyon liralık bütçenin gerektiğini aktaran Başkan Keleş, bütçenin bir bölümünün krediyle bir bölümünün ise öz kaynaklarla tedarik edileceğini söyledi.
Meclis toplantısına katılan YEYPAŞ Müdürü Kenan Gökmen, şirketin Düzce’deki mevcut durum hakkında bilgiler verdi. Belediyenin YEYPAŞ’a 4 milyon TL borcu olduğunu YEYPAŞ’ın hemen hemen aynı miktarda belediyeye borcu olduğunu söyledi.

ARTİSTLİK YAPMAYIN!

MHP’li Belediye Meclis üyesi Ercan Katırcıoğlu, YEYPAŞ Müdürü Gökmen’e ‘Belediye Meclisi üyesi iken YEYPAŞ’ta çalışan var mı? Varsa maaşı ne kadar? sorusu sonrası ilginç gelişmeler yaşandı. Gökmen, soruyu ‘Burada cevaplamam etik olmaz fakat özelde cevaplayabilirim.’ şeklinde yanıtladı.Bu diyalog sonrası toplantıya ara verildi. MHP’li meclis üyeleri ile salondan çıkmak için kapıda bir araya gelen Belediye Meclis Üyesi Okan Turaman MHP’li üyelere ‘Artistlik yapmayın!’ çıkışında bulundu. Turaman’ın bu çıkışını MHP’li üyeler Murat Özsoy ve Ercan Katırcıoğlu tepki gösterdi.  

KELEŞ: MAKSADI AŞMIŞ, ÖZÜR DİLİYORUM

Toplantıya aranın ardından devam edildi. 4 gündem maddesinin bitiminde MHP’li Meclis Üyesi Ercan Katırcıoğlu Başkan Keleş’e verilen önergeler hakkındaki son durumları sordu. Toplantı arasında meydana gelen olayla ilgili Başkan Keleş’e  durumu aktaran Katırcıoğlu, “Toplantıya ara verdiğimizde olumsuz bir durum oluştu. Sizin bu konuda gerekeni yapacağınızı biliyorum.” demesi üzerine Keleş, “Bu konuyla ilgili maksadı aşan bir açıklama olmuş. Ben hem arkadaşımız adına hem de kendi adıma özür diliyorum.” dedi.  Katırcıoğlu, daha önceden adım atılmasına karar verilen konular hakkında Başkan Keleş’e çalışmaları hızlandıralım önerisinde bulundu. Meclis toplantısı 5 Mart Perşembe günü yeniden bir araya gelmek üzere son buldu. 

Haber;Y:SEVER