Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, düzenlenen akşam yemeğinde Türkiye Muhtarlar Derneği Düzce Şube Başkanı Yaşar Çengel ile derneğe üye köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Başkan Keleş, yerel yönetimlerin en büyük yardımcısı olarak nitelendirdiği muhtarların yapılan her türlü hizmette belediyeye verdikleri destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Keleş, belediyenin yetki ve hizmet alanlarını genişletilerek daha büyük alanlara hizmet götürmeyi hedeflediklerini söyledi, yatırım ve hizmet noktasında konu başlıklarının giderek artacağını ifade etti.

Köy ve mahallelerde eksik ya da yarım kalmış yatırım çalışmalarının tamamlanması ve sorunların belirlenerek çözüm üretilmesi adına muhtarlardan destek beklediğini söyleyen Başkan Keleş, özellikle itfaiye hizmetleri ve ulaşım sistemi konusunda yaşanan sorunların ortak çalışmalarla ortadan kalkabileceğine vurgu yaptı. Başkan Keleş, ulaşım ve altyapı sorunu yaşanan yerlere çözüm olacak hazırlık aşamasındaki bazı projelerinden bahsetti.

Ardından, Başkan Keleş muhtarların talep ve şikayetlerini dinledi. Arazi ilaçlama talebinde bulunan muhtarlara gelecek haftadan itibaren çalışmaların başlayacağını müjdeleyen Başkan Keleş, yol ve altyapı bakım onarımlarına ilişkin şikayetler için de fizibilite araştırmalarının yapılarak kısa zamanda harekete geçileceğini açıkladı.Başkan Keleş, muhtarlara köylerde bulunan okul, cami gibi kamusal alanların iç ve dış cephe boya ihtiyaçlarını ise belediyeden talep edebileceklerini söyledi. Muhtarların “Bütün Şehir” uygulaması hakkında sorduğu sorulara da yanıt veren Başkan Keleş,  uygulama ile yatırımların direkt olarak belediye tarafından yapılacağını ve büyük bir israfın önüne geçileceğini belirtti.

Toplantı sonunda muhtarlarla tek tek vedalaşan Başkan Keleş, bir belediye başkanının en büyük yardımcıları olarak nitelendirdiği muhtarlarla sık sık bir araya geleceğinin sözünü verdi.