Düzce’de yağmurlu havalarda çamur deryasına dönen, güneşli günlerde de tozdan nefes aldırmayan yollar, Düzcelinin en çok şikayet ettiği konuların başında geliyor.  Çukurdan geçilmeyen yollar halkın tepkisiyle karşılaşıyor.  Düzce’nin en büyük sıkıntılarından birisi olan ve sık sık haberlerimize de konu olan şehir içindeki yolların durumu Belediye Başkanı Mehmet Keleş’i açıklama yapmaya etti. 12. Ahilik haftası etkinlikleri kapsamında Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği toplantı salonundaki törende konuşan Düze Belediye Başkanı Mehmet Keleş, şehir içindeki yollarla ilgili sıkıntıları bildiği belirterek, “Düzce’de asfaltlamamış yer kalmayacak, ama biraz sabır” dedi.

ŞEHRİN YÜZDE 60’INI KAZMAK DURUMUNDA KALDIK!

Belediyenin yaptığı hizmetlerin büyük kısmının alt yapıyla ilgili olduğunu vurgulayan Başkan Keleş, sözlerine şöyle başladı:

geçen yıldan beri kanalizasyon tertibatını, su tertibatını ve özellikle hiç olmayan yağmur suyu tertibatını kurmak için gayret gösteriyoruz. Binlerce kilometre tertibat döşedik. Buna birde doğalgazı ve telefonu altyapısının döşenmesinden dolayı yapılan kazıları da eklerseniz, aşağı yukarı şehrin yüzde 60’ını kazmak durumunda kaldık. Doğal olarak bu kazdığımız yüzde 60’lık kısmı kapatacağız, bunu yapmak içinde 1969 kalmış saatte 90 ton üretim yapan asfalt şantiyemizi kapattık, yerine yaklaşık 4 Milyon TL ödeyerek dünyanın en gelişmiş asfalt santralini kurduk. Saatte 260 ton üretim yapan dünyanın en modern asfaltını yapabilecek yeteneğe sahip bir tesis kurduk. O tesisi bir hafta içinde açıyoruz ve Düzce’nin içerisinde bu sene asfaltlanmamış nokta bırakmayacağız. Ama biraz sabır.”

HİZMET ALANI 12 KAT DAHA GENİŞLEDİ

Düzce’nin hizmet alanın genişlediğini hatırlatan Keleş, sözlerini önceki belediye başkanlığı dönemini hatırlatarak devam etti:

“ Her zaman yapılan işi görmek lazım, bir şekilde de neden böyle olduğunu da takdir etmek lazım. Şimdi mahallelerimizin içerisinde yollar var tabii ki çukurlar oluşuyor, tabii ki yağmur yağdı, kar yağdı, ama bir asfalt sezonu var, bir altyapı tesisatı var, yapmayalım altyapıyı onun üzerine asfalt dökelim olur mu böyle şey. Biz işi düzgün götürmek istiyoruz. Bakın geçen dönem ki belediye başkanlığıma merkezde altyapı eksiği bırakmamıştım, asfaltları da tamamen yapmıştım, kaldırımlarda dahil. Düzce Belediyesi hizmet alanı devamlı genişliyor, şuan 12 kat daha genişledi. Şimdi bütün mahallelerimizi altyapı sorunlarını bitiriyoruz ”

Haber;S.C.AKYÜZ