Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş, 2 Nisan Pazar akşamı gerçekleştirilen Düzce Belediye Meclisi Nisan Ayı ilk birleşiminde açıklanan 2017 Yılı Denetim Komisyonu Raporu’nda ortaya çıkan sonuçların kamuoyu ile paylaşılması sonrasında sosyal meydana hesabından yaptığı paylaşım ile tepki gösterdi.

“Suç teşkil edecek bir icraatım olduysa müfettişler bunu tespit eder”
“Yazılanları, konuşulanları hayretle izliyorum” diyerek sözlerine başlayan Keleş, “Biliyorsunuz, severek ve isteyerek büyük bir heyecanla yürüttüğüm Belediye Başkanlığı görevimden istifa etmek zorunda kalmış, sebeplerini de açık bir biçimde istifa mektubumda açıklamıştım. Hepinizin bildiği üzere istifa etme hakkı kişisel bir haktır. Bende, içinde bulunduğumuz şartlarda daha fazla ısrar etmenin çok sevdiğim Düzce’mize zarar vereceğini düşündüğümden demokratik haklarım çerçevesinde istifa talebinde bulundum ve kabul edildi. Kimseyi suçlamadım, kimseyi hedef göstermedim, siyaseten kimsenin tekerine çomak sokmadım. Bundan sonraki süreçte eğer görev yaptığım zaman zarfında suç teşkil edecek bir icraatım olduysa müfettişler bunu tespit eder devletin savcıları da gereğini yerine getirir” ifadelerinde bulundu.

“Bütçeleri dahi hazır olan bütün işleri iptal ettirdiler”
Görevden ayrıldığı günden bu yana hakkında dedikodu, yalan ve iftira kampanyası yürütüldüğünü iddia eden Keleş, “Önce bildiğiniz gibi yaptıklarımı beğenmemekle ise başladılar, ardından yaptıklarımı yıktırma gayretiyle devam ettiler, daha sonra yapmakta olduğumuz bütçeleri dahi hazır olan bütün işleri iptal ettirdiler, ardından tüm yönetim kadrolarını tasfiye ettirdiler, şimdi ise usulsüzlük ve yolsuzluk iddiaları ile yeni bir versiyon deniyorlar” ifadesinde bulundu.

‘Ne Günlere Kaldık Ey Gazi Hünkar, Katır Mühürdar Oldu, Eşek Defterdar’
“Düzce Belediyesinin bir kuruşunun dahi kaybolmadığı, kamu kurumlarında böyle bir şeyin mümkün olmadığı, otopark hesabında olmayan paraların belediyenin başka bir hesabında tutulduğu ve yine hizmetlere harcandığı” konularında kimsenin açıklama yapmadığı şeklinde sitemde bulunan Keleş, “Madem onlar açıklamıyor, ben soruyorum” diyerek şunları kaydetti:

“Soru 1: Hesapta olmayan 15 milyon nerde?
Soru 2: Birinci soruya cevabınız belediyenin bir başka hesabında duruyor ise, ben görevden ayrıldıktan sonra yani iki ekimden sonra siz topladığınız otopark paralarını hangi hesapta topladınız ve kaç otopark yaptınız?
Soru 3: İddia edildiği üzere Düzce Belediyesi parkları ihaleyle aynı müstecirlere verirken Dursun Ay ihaleyi yapan encümen üyesi değil miydi?
Soru 4: Bu meclis Denetim komisyonu üyelerinin yine encümen üyesi sıfatıyla bu pahalı dedikleri ihalelerin altında imzaları yok mu?
Soru 5: Kim bu amacı dışında çalışanlar. Nerde çalışmışlar?

Evet, cevap verin ve tüm Düzce kamuoyu aydınlansın. Özellikle denetim komisyonu üyelerine söylüyorum, çok değerli ve de muhterem yüksek hesap bilgisine sahip donanımlı arkadaşlar cevap verin, on beş milyonu kim cebe indirdi? Hadi cevap verin. Yanılmıyorsam Ziya Paşa’ya ait çok muhteşem bir söz vardı, şayet kimse üzerine alınmayacaksa yazmak isterim. Çünkü bu lafı hak ediyorsunuz. ‘Ne Günlere Kaldık Ey Gazi Hünkar, Katır Mühürdar Oldu, Eşek Defterdar’ Kalın sağlıcakla. Haaa aklıma gelmişken şu parti büyüğümüze başkanın hukukunu koruma sözü veren arkadaşlara da bir dörtlük yazayım da içleri rahat olsun! ‘Giderim İlinizden, Kurtulam Dilinizden, Yeşilbaş Ördek Olsam, Su İçmem Gölünüzden’”


Haber: Ö.YILMAZ