Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, geçtiğimiz mart ayında İdlib’inKemmune bölgesinde kurulan Düzce Belediyesi Şefkat Çadırkenti’ni ziyaret etti.

Düzce Belediyesi ve Türk Kızılayı’nın organizasyonu ile Perşembe günü Düzce’den yola çıkan yardım tırı bölgeye ulaşırken çadırkenti ziyaret eden Mehmet Keleş yardımların mültecilere dağıtımında bizzat bulundu.

Yıllardır süren savaşın gölgesinde bayramı karşılayan Suriyeli mültecilerle yakından ilgilenen Başkan Keleş, iftarını da çadırkentte açtı. Savaşın en masum tarafları çocukların da yüzünü güldürmeyi ihmal etmeyen Keleş, çeşitli hediyelerle onların da gönlünü aldı.



Keleş, “Şuanda Suriye’deyiz. Suriye Kah Bölgesi’ndeyiz. Burada bir çadır kent var. Bu çadır kent Düzce Şefkat Çadır Kenti olarak bundan yaklaşık 6 ay önce
kurulmuştur. Buradaki insanlar Halep’ten zorunlu göç yaparak geldiler. Oradaki savaş şartlarından kaçan insanlar buradaki gördüğünüz çadır kente yerleşmiş
durumdalar. Biz burada Kızılay ile birlikte çalışıyoruz. Bu bölgede yapılan tüm faaliyetleri Düzce Belediyesi ve Kızılay ortaklaşa gerçekleştiriyor.Bizde Düzce Belediyesi olarak önce 52 aile ile başladık. Şimdi 150 aileyi geçti. Burada yaşam şartları çok ağır. Elimizden geldiğince Türkiye’deki yardımsever insanlardan Düzce Belediyesi’nin imkanlarından Kızılay imkanlarından buradaki kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya gayret gösteriyoruz. Bu şartlar ortadan kalkıncaya kadar da bu kampın bütün ihtiyaçlarını biz karşılayacağız.” şeklinde konuştu.
 
Öte yandan Düzce Belediyesi tarafından kısa bir süre içinde çocukların kullanımı için Düzce’de kullanılan oyun parklarının aynısından çadırkente de inşa edileceği öğrenildi.

Haber: Ö. YILMAZ