Düzce Belediye Başkanı Mehmet keleş, Milliyetçi Hareket Partisi Düzce İl Başkanı Kenan Ilgaz’ı ziyaret ederek Valiliğe belediye ile ilgili verilen bilgi edinme dilekçesindeki sorulara cevap verdi. Keleş’e ziyareti sırasında Başkan Yardımcısı Saffet Pehlivan de eşlik etti.

Belediye Başkanı Mehmet Keleş, dilekçeyi ilk gördüğü zaman önce kızdığını, sonra üzüldüğünü ve endişelendiğini, ancak daha sonra Ilgaz’ın haklı olduğuna karar verdiğini söyledi. Bu konuların kamuoyunda sürekli konuşulduğunu söyleyen Keleş, herkese cevap vermesinin mümkün olmadığını, bilgi edinme dilekçesinin bu sorulara cevap vermesi için bir fırsat olduğunu ifade etti.

Keleş, sorularla ilgili olarak ise, göreve geldiği zaman belediyenin 19 Milyon YTL borcu olduğunu, şu anda  bu borcun 24 milyon YTL civarında olduğunu, yurtdışı gezileri icin kendisinin 21 bin YTL, Meclis üyelerinin ise 20 bin YTL toplam yolluk aldıklarını söyledi. Keleş, yurtiçi gezileri için yolluk almadığını da belirtti.

Reklam harcamaları konusunda savurgan olmakla suçlanmasında bir miktar haklılık payı olabileceğini belirten Keleş, il olana kadar Düzce’nin değerlerinin Bolu’nun değerleri olarak algılandığını, Düzce’nin adının daha çok tanınması için bu harcamaları yaptıklarını dile getirdi. Keleş, toplam reklam harcamalarının 101 Bin YTL olduğunu ifade etti.

Başkan keleş, Billboardlar ile ilgili olarak da daha önce ihaleyi alan ancak yükümlülüklerini yerine getiremeyen firmanın çekilmesi sonucu yeni firmanın devreye girdiğini, bu firmanın da şu ana kadar 115 bin YTL ödeme yaptığını söyledi. Göreve geldiğinde araç parkının kullanılamaz olduğunu ve kiralamanın daha ucuza geldiğini anladıkları için bu yöntemi seçtiklerini belirten Keleş, sorularını doğrudan yüzünü sorduğu için MHP il Başkanı Kenan Ilgaz’ı tebrik etti.

MHP il Başkanı Kenan Ilgaz ise, şeffaflık ve denetlenebilir olmanın demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğunu söyleyerek, bu gibi soruların devamının geleceğini,  muhalefetin de bir hizmet şekli olduğunu söyledi.