Düzce, 1999 depremlerinin ardından il olduktan sonra Bolu’dan ayrılsa da aradan geçen 16 yılda birçok konuda karşı karşıya geldi.  Bu kez iki il, film platosu projesi ile yarışacağa benziyor. İlk başkanlık döneminde Düzce’ye kazandırdığı ve birçok diziye ev sahipliği yapan Camikebir Mahallesi’ndeki film platosunu genişletmek isteyen Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in 2014 yerel seçimlerinde vaatleri arasında 400 dönümlük bir alanda yeni bir film platosu kurmak vardı.

Keleş: Avrupa’nın en büyüğü olacak!

Keleş, Düzce’ye kazandırmayı planladığı makro projelerden birinin de film platosu olduğunu belirterek o dönem projesini şöyle anlatmıştı:

“TRT Genel Müdürlüğü 400 dönümlük bir alanda sinema platosu yapmak için yer arıyordu. Gösterilen alanları yukarıdakiler beğenmediler. İstanbul’da yapamayacaklarını anlayınca İzmit’e döndüler. İzmit’te alan arayışı içerisindeyken biz müdahil olduk. Düzce’de yapmaları konusunda ikna ettik. Biz de alan çalışmalarımız bitiriyoruz. Düzce’ye çok büyük çaplı bir film stüdyosu kazandırıyoruz. Belki de Avrupa’nın en büyüğü olacak. Belki diyeceksiniz Başkan bunlar boş işler ama demeyin film sektörünün Düzce’ye yönlenmesi Düzce’nin birkaç kat daha büyümesi demek. Onların isteği üzerine yanına bir temalı park inşa edeceğiz”

Bolu kolları sıvadı

Yeniden başkan seçildikten sonra yaklaşık 1 buçuk yılı geride bırakan Düzce Belediye başkanı Mehmet Keleş’in dev film projesini ne zaman hayata geçireceği bilinmez ama Bolu film platosu için kolları sıvadı.

Star Gazetesi turizm yazarı Alper Tekbaş’a TBMM’de açıklamalarda bulunan AKP Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, bu güne kadar hiç açıklamadığı ‘Boluwood Projesi’ni kamuoyu ile paylaştı. Bolu’nun doğal güzelliklerine dikkat çeken Ercoşkun, “Bolu’ya film platoları kuracağız, film endüstrisinin Türkiye’deki merkezi olacağız” dedi.Star Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan AKP Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Bolu’yu film platosu haline dönüştürmek için girişimlerde bulunduklarını açıkladı.

 Ercoşkun: film endüstrisinin Türkiye’deki merkezi olacağız

Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Ali Ercoşkun, ““Bolu’ya film platoları kuracağız, film endüstrisinin Türkiye’deki merkezi olacağız. Bu anlamda çok elverişli topraklara ve imkanlara sahip bir il olmanın avantajlarını ve fırsatlarını etkin bir şekilde kullanacağız. Üzerinde durduğumuz kavram Ankara ve İstanbul’un buluşma noktasıyız. Bolu’nun geleceğini planlamada turizm bizim için çok ama çok önemli.” ifadelerini kullandı.

HABER;S.KAŞKIR