Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce Belediyesi'nde basın danışmanı olarak görev yapan Cihat Zafer Demirel’in görevini devralan yani danışmanı İlkay Keleş’i düzenlediği kahvaltılı basın toplantısıyla tanıttı.  



YENİ DANIŞMANI İLKAY KELEŞ

Başkan keleş, geçmiş dönemlerde basınla bazı sıkıntılar yaşandığını hatırlatarak artık daha yoğun ilişkiler içerisinde olacaklarının altını çizdi.

SİYASİ RANT SÖZ KONUSU DEĞİL

Gündemdeki konulara değinen Keleş, Avni Akyol ve Konak parkları ile ilgili spekülasyonlara bir kez daha cevap verdi. Keleş, “siyasi rant söz konusu değil” diyerek parkların “satılıyor” şeklinde deklare edilmesini doğru bulmadığını belirtti. Keleş, bu konuda basına büyük görev düştüğünü vurguladı.

Bakan Keleş, yurtdışı gezileri ve makam aracı üzerinden kendisine yapılan eleştirileri de yorumladı. Sadece Düzce Belediye Başkanı olmadığının altını çizen Keleş, Seyahatlerinin bazen siyasi  bazen teknik geziler olduğunu hatırlattı. Bu nedenle Yurtdışı gezilerinin devam edeceğini belirten Keleş, tüm bunların Düzce’nin imajı için gerekli olduğunu dile getirdi.

LÜKS İÇİN DEĞİL DÜZCE’NİN İMAJI İÇİN…

“Eğer bir toplantı varsa yurt dışı toplantısı varsa, Düzce belediye başkanı olarak benim davet edilmediğimi duyarsanız, buna sevinmeyin üzülün. Davet edildiğini duyarsanız da, düzce belediye başkanının uluslararası ölçekte de etkili olduğunu sizin adınıza orda bulunduğunu lütfen unutmayın. Sizleri temsil ediyoruz sonuçta. Mesela araba meselesinde de aynısını söyledim. Sizler şöyle bir tablo mu istiyorsunuz: “ tüm belediye başkanları Mercedes’le Audi ile gelsin düzce belediye başkanı passat’ta gelsin. Bunu istiyorsanız Passat’da bineriz. Benim için çok önemli değil. Ama temsil makamındaki insanlar, sizleri temsil edenler, gerekli olanları yapmalı. Bazı şeyler zorunluluktur. Bunları lüks sefahat için yapmıyoruz. Düzce’nin imajını ortaya koymak için yapıyoruz.”

BİR DAHA SEÇERLER Mİ ENDİŞEM YOK

Bir dönem daha belediye başkanlığı yapmayacağını söyleyen Başkan Keleş, “bir daha seçerler mi diye endişem yok. Bu dönemde Düzce’ye kalıcı işler yapmak istiyorum.”diye konuştu.

TERMİNAL İÇİN YENİ TARİH: EYLÜL

Düzce Belediye Başkanı Keleş, terminal inşaatının müteahhittin iflas etmesi nedeniyle durduğunu belirtti. Proje hatalarından yakınan başkan keleş, terminalin açılışı için yeni tarihi eylül olarak açıkladı.


MAKYAJ YAPMIYORUZ

Asfalt ve altyapı çalışmalarını anlatan Keleş, bu tür icraatların “makyaj” şeklinde yorumlanmasına tepki gösterdi. Keleş burada da hem belediye meclisi içindeki muhalefeti hem de diğer siyasi parti temsilcilerini eleştirdi.

Keleş, “makyaj yapmıyoruz. 50 milyonluk yatırım çok açık ortada.  bunu düşünenler varsa başka teklif getirsinler onu yapalım. İşler olması gereken gibi yürüyor.  Düzce belediyesinin içindeki muhalefetin bakış açısını değiştirmesi gerekiyor.  Siyaset seçim zamanı yapılır.  Siyaset kimliğini çıkarmışların önüne set koymak doğru değil. Bakış açılarını değiştirmeliler.” dedi.

TEBLİGAT GÖNDERİLECEK

Keleş, Düzce’ye girişte D-100 Karayolu’nun her iki tarafının Düzce’nin imajını zedeler nitelikte olduğunu belirtti. Bu konuda çalışma başlattıklarını anımsatan Başkan Keleş, ruhsatsız, iskânsız binalar, prefabrik yapı ve barakaların kaldırılması için tebligat hazırladıklarını kısa süre içinde boşaltılması için gönderilmeye başlanacağını dile getirdi. 

Haber;s.kaşkır