Son Nokta da Mehmet İbrahim oğlu’nun bu haftaki konuğu olan Belediye Başkanı Mehmet Keleş yeni mahalle olan köyler hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Mehmet Keleş yaptığı açıklamada, Konur alp yerleşkesinde yapılan referandumda kendi arzusu ile evet diyerek belediye ye katılan dokuz köyde belediye çalışmalarının hemen başlayacağını, hayır oyu kullanan fakat sonrasında çıkan yasa ile mahalle olan köylerin ise bu yılsonunu bekleyeceklerini söyledi.

Keleş’in yaptığı açıklamaya göre yasa gereği sonradan belediyeye katılan köyler hizmet alabilmek için resmi anlamda katılımın gerçekleşeceği 31 Aralık 2008 tarihini beklemek zorunda kalacaklar.

Bilindiği gibi 22 Temmuz seçimlerinde yapılan referandum ile Koçyazı, Sancaklar, Tokuşlar, Çakırlar, Nalbantoğlu, Kuyumcuhacıali, Akpınar, Şıralık ve Aşağı Yahyalar olmak üzere 9 köy mahalle olmayı kabul etmişti.

Bu köylerde kanalizasyon çalışmasına hemen başlayacaklarını ardından yollarının asfaltlanacağı ve su da götürmeye çalışacaklarını dile getirdi

Keleş ayrıca, programda, denetim komisyonun rakamlarını açıkladı.