Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, şehir içinde birtakım incelemelerde bulundu. Başkan Keleş incelemeleri sırasında Öncü Haber’e kamuoyunda tartışılanElektronik Denetleme Sistemi (EDS) hakkında özel açıklamalarda bulundu.

“Düzce Belediyesi’nin yüzde 15 ortaklığının olduğu bir uygulama”
Keleş, vatandaşların tepkiyle karşıladığı ve ‘tuzak’ bir sistem olarak algıladığı Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) hususunda yanlış bir algının oluştuğunu iddia etti. Keleş konuya ilişkin şöyle konuştu: “Öncelikle Düzce’deki yanlış bir algılamayı düzeltmek isterim. Bu uygulama Düzce Belediyesi’yle ilgili bir uygulama değil. Düzce Belediyesi’nin yüzde 15 ortaklığı olduğu bir uygulama. Daha önce yapılan kanuni bir düzenleme ile Elektronik Denetleme Sistemi (EDS)’nden elde edilen gelirin bir kısmı yerel yönetimlere bırakıldı. Bizim ilişkimiz bu sistemle bu kadar.”

“EDS’nin olmayışı çok büyük bir eksik olurdu”
Elektronik Denetleme Sistemi (EDS), Türkiye’nin yüzde 80’ine varan bir oranda bütün şehirlerde kurulmuş bir sistem olduğunu ve Düzce’de de kurulmasının çok normal olduğunu ifade eden başkan Keleş, “Düzce’nin içerisinden iki büyük karayolu geçiyor. Böyle bir kentte EDS’nin olmayışı çok büyük bir eksik olurdu. Bu yollardaher sene en az yüzün üzerinde trafik kazası oluyor. Düzce’ye böyle bir sistemin zararı olmaz yararı olur. Kim bundan nasıl bir zarar bekliyorsa ben kontrol edilmeyeyim, ben Düzce’nin içerisinde istediğim süratte araba kullanayım düşüncesindeyse Düzceliler buna karşı çıkarlar. Bu sistemin devreye alınması bizim için yapılmış bir tedbirdir.” dedi.

“Birilerine para kazanmak veya para kazanılmak için yapıldığı düşünülüyor”
Başkan Keleş, hakkındaki “kasasını dolduruyor” iddialarına yanıt verdi:“Kimi insanlar algı operasyonu yapmak suretiyle sanki Düzce’de birilerine para kazandırılmak veya para kazanılmak için yapılmış bir sistem olarak düşünülüyor. Böyle bir şey yok. Biz sadeceradar denilen hadiseyi sabit hale getiriyoruz. Başka bir şey yapılmıyor. “

“Bu insanlarımız için alınmış bir önlem kimse karşı çıkamaz”
“Şehir içindeki insanların da bundan haberdar olacağı için süratlerini buna göre ayarlayacaklardır. Sürat tahditleri de artırıldı. Bazı noktalarda 50 olan sürat tahdidi 70’e çıkarıldı. Kalıcı Konutlar yolu üzerinde biraz az görülebilir ama belki trafik komisyonunda bu da artırılabilir.Bu insanlarımız için alınmış bir önlem kimse karşı çıkamaz. Her isteyen her istediğine de karşı çıkamaz aslında.”dedi.

Seyyar satıcılar için yeni yer…
Başkan Keleş, Saat Kulesinin bulunduğu meydanda yaptığı incelemeleri konusunda bilgilendirmelerde bulundu. Keleş ayrıca Asar Deresi’nin yan tarafında bulunan seyyar satıcıların oradan kalkacağını ve düşünülen yeni yerin şu an inşaat aşamasında olduğunu kaydetti.

Keleş, “Burada yeni düzenleme yapıyoruz daha önce yapmış olduğumuz düzenlemenin devamı olarak çalışma yapıyoruz. Buradaki Celalettin Özdal Parkı’nı geçen sene bitirmiştik. Bunu devamı olarak saat kulesinin de içinde olduğu meydanı yeniden yapıyoruz. Bu alanın tamamını doğal taşlarla kaplayacağız. Baktığınız zaman bu parkın devamıymış gibi görünecek buradaki geçişler ona göre düzenlenecek. Seçtiğimiz taşlar araç ve yaya geçişine uygun olarak seçildi. Plato’nun yanındaki dönel kavşağı da yeniden yapıyoruz. Düzce’ye iki yeni meydan kazandırıyoruz. Şaguç Köprüsü’nde hem sağa hem sola burada Asar Deresi ile ilgili de bir çalışma başlayacak.  Asar Deresi’nin kenarındaki seyyar satıcıları da başka yere taşıyoruz. Seyyar satıcıların yeri hazır inşaatı da başladı. Eski otogar alanının olduğu yere alacağız seyyar satıcıları.” dedi.

“Altyapı sorunlarını bitirdik”
Son olarak Düzce’deki çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulunan Başkan Keleş şöyle konuştu: “Kış aylarındayız şu anda ve çalışmalarımız biraz rutine dönmüş durumda ama bu yaz itibariyle çok önemli ciddi çaplı çalışmalar başlayacak. Altyapı sorunlarını bitirdik. Düzceliler merak etmesinler bu yaz itibariyle 250 bin ton hedeflediğimiz asfalt var. Bunu döktüğümüzde Düzce’nin her tarafı asfalt olmuş olacak. Çamurla ilgili bazı sıkıntılar yansıyor bunlar bu yaz bitmiş olacak. Önümüzdeki sene Melen Su Park Projeleri de bitmiş olacak.”