Yıkılıp yeniden inşa edilen ve kot farkından dolayı yaya ve araç trafiğinde sıkıntılara neden olan Şaguç Köprüsü Belediye Meclisi Mart ayı birinci birleşiminde ilginç diyaloglara sebep oldu. Belediye Başkanı Mehmet Keleş’e köprünün bu şekilde yapılmasını soran MHP’li Belediye Meclis üyesi Ercan Katırcıoğlu Keleş’ten ilginç yanıt aldı.

KATIRCIOĞLU:SORUMLUSU KİM?

Konuyu meclise taşıyan Katırcıoğlu, Başkan Keleş’e köprüyle ilgili “Köprüyü kullanan vatandaşlar bu  köprüyü yapanın … diye başlıyor ve söyleniyor. Bunun sorumlusu kim? Kim olduğunu siz söyleyin, en azından adres belli olsun” dedi. Katırcıoğlu’nun bu sözlerine karşısında meclis üyeleri kendilerini gülmekten alıkoyamadı.

Başkan Keleş, soru karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Konu hakkında açıklama yapan Keleş, Katırcıoğlu’na şunları söyledi. “Bu konuda iki şey var. ya sürekli toplu taşıma araçlarında geziyorsun. Ya sen söylüyorsun başkaları sahip çıkıyor.”

BENİM KADAR SİZ DE YETKİLİSİNİZ

Köprüde sorun ve hata olduğunu kabul eden Başkan Keleş, eleştiriler için şöyle konuştu. “Sorunların düzeltileceği çok aşikar ama bu kadar büyütmeyin. Sonuç itibari ile bende geçiyorum. Sürekli geçiyorum hatta… Kendi kendime kızmam. Bu köprüde üç yetki var. Belediye Başkanı, meclis ve encümen. Benim ne kadar yetkim varsa sizin de o kadar var. Ben ne kadar pay sahibiysem sizde o kadar pay sahibisiniz. Kendi kendinize mi kızıyorsunuz? Bana mı kızıyorsunuz? Köprüyü yapan DSİ’ye mi kızıyorsunuz? DSİ’nin kendi standartları var. Ona göre yaptı. İkinci köprüyü de aynı şekilde yapacaktı. Biz engelledik. Senin standartlarınla bizimki uymuyor dedik. Onların standartlarını bizim standartlara indirdik. Kalan 18 köprüyü kendi standartlarımızla yapacağız. O köprü biraz yüksek kaçtı. Yıkıp yeniden mi yapalım? Ne yapalım?”

Başkan Keleş son olarak köprünün ramazan ayı öncesi çok hızlı bir çalışmayla bitirdiklerini ifade ederek ‘Köprü ramazan kafasıyla yapıldı’ dedi.

Haber;Y.SEVER