Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş Kalıcı Konutlar bölgesindeki Erguvan Sosyal Tesisleri’nde düzenlediği iftar yemeğinde muhtarlarla bir araya geldi. İftar programına belediye başkan yardımcıları ve muhtarlar katıldı. Başkan Keleş İftar yemeği sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak değerlendirmelerde bulundu.



Esnafımızın yüzü gülecek
İstanbul Caddesinin hafta sonundan itibaren trafiğe kapatılması kararıyla ilgili kenti daha güzel ve yaşanabilir bir hale getirmenin amaçlandığını ifade eden Keleş, şöyle konuştu:

“Şimdi İstanbul Caddesi ile ilgili bir hayalimizi daha gerçekleştiriyoruz. Birçok vilayette örneğini gördüğümüz gibi İstanbul Caddesi’ni de trafiğe kapatarak gerçekleştiriyoruz. Sadece İstanbul Caddesi’ni trafiğe kapatmıyoruz. Bir de nostaljik tramvay yapacağız. Vagon işlemleri bitmek üzere, ray döşeme işlemleri de 1 hafta 10 gün içinde başlıyor. 1,5 ay içinde İstanbul Caddesi’nin ortasında nostaljik tramvay gidip gelecek. İstanbul Caddesi’ne ayrı bir görsellik katacak şekilde dekoratif aydınlatma direkleri diktik. Caddeye güzel,iki direk arasına germe şeklinde farklı aydınlatma aparatları da koyuyoruz. Düzceliler çok büyük bir açık hava merkezine kavuşmuş olacak. Hem de esnafımızın yüzü gülecek. Çünkü trafiğe kapatılan bütün caddelerde alışveriş potansiyeli artmış, emlak değerleri yükselmiştir. Trafiğe kapalı ara sokaklar da olacak yine aynı şekilde bu çalışma devam edecek.”

İki noktada Mostar Köprüsü’nü andıran iki tane taş köprü yapıyoruz
Şehri ikiye bölen Asar Çayı’nın bir rekreasyon alanına dönüşeceğini belirten Keleş, dere üzerine tarihi Mostar Köprüsü’nü andıran iki tane taş köprü yapmayı planladıkları şu şekilde ilk kez açıkladı:

“Birkaç ay içinde Asar Çayı’nda da ortaya çıkardığımız bir proje var. Şehir geçişindeki dere rekreasyon alanına dönüşecek. Asar Dersi boyunda, İstanbul Caddesi üzerinde ve ara sokaklarda muhteşem bir görüntü ortaya çıkacak. Bunu da size ilk defa söyleyeyim, yine Asar Çayı üzerinde iki noktada Mostar Köprüsü’nü andıran iki tane taş köprü yapıyoruz. Onların da projeleri çizilmeye başlandı. Yakında inşaatlarına başlayacak. İnşallah Düzceliler beğenir.”

Mahallelerimize 250 bin ton asfalt dökeceğiz
Düzce’nin gün geçtikçe güzelleştiğini ifade eden Keleş, mahallelerde asfaltlama çalışmalarını tamamlayacaklarını dile getirerek yaklaşık 250 bin ton asfalt dökeceklerini kaydetti.

Tek başına bir proje değildir
Keleş, İstanbul Caddesi’nin trafiğe kapatılmasının bir bütünün parçası olduğunu aktararak konuyla ilgili şöyle konuştu:
“İstanbul Caddesi’nin trafiğe kapatılması bir bütünün parçasıdır. Tek başına bir proje değildir. Melen’de yapmış olduğumuz Melen Su Park Projesi ile başlayıp Asar Deresi ile birlikte İstanbul Caddesi projesi ve Kent Müzesi, Turizm Tanıtım Ofisi, 15 Temmuz Şehitler parkı gibi diğer projeleri birleştirdiğinizde ortaya devasa bir proje ortaya çıkıyor. Gelecek süreç içerisinde yine bilim merkezi, fuar kongre merkezi, film stüdyo ve projeleri ile temalı parklar ve büyük alışveriş merkezleri ile destekleyeceğiz.”

Konuralp’te 42 kata kadar binalar yükselecek
Kent Estetik Kurulu’nun tek tip ya da benzer bina yapma kararlarının yerinde olduğunu ifade eden Başkan Keleş, “Düzce aslında çok güzel bir şehir ama yeni il olduğu için ve çok büyük iki deprem yaşadığından eksiklerini tamamlıyor. Hızlı bir yapılaşma var. Pek çok inşaat şirketi şehrimizde siteler ortaya çıkarıyor. Bu da Kent Estetik Kurulu sayesindedir. Bütün imar kararlarımız Kent Estetik Kuruluna gidiyor. Orada halkımızın içinden esnafların ve diğer sivil toplum kuruluşlarının da katıldığı bir kurulda tartışılıyor. Hangi caddede ne renk, ne üslupta yapılacağı tartışılıyor.Dikkat ederseniz Rasim Betir Bulvarı, Yeni Bağlantı Yolu, yeni açılan bulvarlarda renkleri birbirine uygun binalar ortaya çıkıyor. Şehrimizin kuzeyinde üniversite ve Konuralp arasında aşmaks yaptığımız bölgede dikey yapılaşma gerçekleşiyor. 42 kata kadar yükselecek binalar ortaya çıkıyor. Burası da yatayda tarım arazilerinin tahrip olmaması açısından önem arz ediyor. Sağlam zeminli alanda sorun değil daha güzel, kaliteli, imajı yüksek binalar inşa ediyoruz. Bugün mesela 19 katlı 3 tane yüksek bina projesi geldi. Bunlar İstanbul’da, Etiler’de, Levent’te gördüğümüz tarzda. Bunların da Düzce’ye ayrıca bir hava katacağını düşünüyorum. Yatayda tarım alanlarını da kaplamayacak bir yapılaşma olacak” diye konuştu.

Çok muhteşem bir proje oldu
Son olarak revizyona gidilen Eski Sanayi Çarşısı’ndaki kentsel dönüşüm projesi hakkında değerlendirmede bulunan Başkan Keleş şöyle konuştu:
“Projemizde birkaç değişiklik yapmak zorunda kaldık. Sanayi bölgesini kapsayan yeni bir proje yaptık. Bakanlar Kurulu seviyesine kadar getirdik. Çok kısa süre içinde bakanlar kurulundan geçirebilirsek hayata geçireceğiz. Çok muhteşem bir proje oldu.”


Haber: Ö. Yılmaz