Gölormanı Köyü Muhtarı Zekai Ay, sorumluluk alanında bulunan mahallelerdeki yol sorunlarına İl Özel İdaresince çözüm getirilmemesinden şikayetçi… Ramazan Bayramı öncesi Gölormanı Köyünde bulunan Uzun Ali ve Çoşkunu Mahallelerine ulaşıma sağlayan yola dökülen mıcır, bölgede yaşayan vatandaşları zaman zaman zor durumda bırakıyor. Yolun eğimli olması nedeniyle araçlarıyla ilerlemekte güçlük çeken vatandaşlar kaza tehlikeleriyle karşı karşıya kalıyor.

Greyderi Orman İşletme Müdürlüğünden temin etti

Vatandaşların ulaşımda yaşadıkları soruna çözüm bulmak isteyen Gölormanı Köyü Muhtarı Zekai Ay yolda gerekli çalışmanın yapılması için başvurduğu İl Özel İdaresinden beklediği yanıtı alamayınca kendi işini kendi gördüğünü söyleyerek Orman İşletme Müdürlüğünden temin ettiği greyder ile yolda çalışma başlattı.

Yoldaki mıcırları greyder aracılığıyla temizleme çalışmalarını alanda takip eden Ay, taleplerinin karşılanmaması nedeniyle imkanlar dahilinde eksiklikleri gidermeye çalıştıklarını anlattı. Ay “Bir haftadır greyder göndermediler. Bende iş başa düşünce Orman İşletmesi Müdürlüğünün greyderini getirdim. Yoldaki mıcırları temizleme çalışması yaptırıyorum. Bu işlem bittikten sonra Beyköy’den silindir ayarlayabilirsem yoldaki çalışmaları devam ettirmek istiyorum. Yarın haftanın ilk günü servis araçları çalışanları almak için yolu kullanacak.”dedi.

Düzce’nin 97 köyünün üzerine zehir sıktı

Ay, seçimle gelenler olarak halka karşı sorumluluklarını yerine getirmek zorunda olduklarını hatırlatarak İl Özel İdaresi Genel Sekteri Muharrem Tozan’ı görevinin yapmadığı gerekçesiyle eleştirdi. Ay,“İl Özel İdaresinden greyder talep etsek de göndermiyorlar. Greyderi tatil diye göndermediler. Bu işimizin hallolmamasının en büyük nedeni İl Özel İdaresi Genel Sekteri Muharrem Tozan’ın işinin ehli olmamasıdır. Tozan, bir gün devlet memurluğu yapmadan genel sekreter olduğu için bizim halimizden anlamıyor. Biz seçimle geldiğimiz için vatandaşa hesap veriyoruz. Onun koltuğunda hesap vereceği kimse olmadığı için Tozan’ın oraya atayan Düzce’nin 97 köyünün üzerine zehrini sıkarak gitti.”diye konuştu.

Köylerine hizmet talep ederken karşılık bulmakta zorluk çektiğinden söz eden Ay, kendi imkanlarıyla kalan görev süresini başarılı bir şekilde tamamlamak için canla başla mücadele edeceklerini kaydetti.

Sıcak asfalttan umudum kalmadı

Ay, İl Genel Meclisi üyelerine ‘Halimizi görsünler’ şeklinde seslenerek sitemde bulundu. “Adam kayırmaktan vazgeçerek dönüp bize baksınlar. ATM’den maaş çekmesi için atama yapmasınlar. Devletin resmi aracıyla geziyorlar. Önceki dönemde görev yapan eski İl Genel Sekreteri Kenan Üstünel olsaydı, taleplerimizi karşılamak için yolun altını üstüne getirirdi. Tozan’dan babasının aracıyla gelmesini beklemiyoruz. Talebimizi ilettiğimiz zamandan bugüne makam aracıyla gelerek burayı inceleyebilirdi. Tozan elindeki şırıngayı çöpe atıp devlet memuru oldu. Her köye sıcak asfalt yapmak istediklerini söylüyorlar fakat Asar Deresinin bu tarafında öyle bir çalışma yok. Benim artık umudum kalmadı.”

Köy meydanı için asfalt talebinde bulunduğunu söyleyen Ay, yetkililerin kendilerine gereken çalışmayı yaptıkları yanıtı verdiğini fakat söz konusu çalışmanın olmadığını ifade etti.


Haber:S.KAŞKIR