Düzce’de sivil inisiyatifinin oluşturulmasına adına kurulan Kent Konseyi’nin 2012 yılı birinci Genel Kurulu, Konsey Başkanvekili ve Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mustafa Kayıkçı başkanlığında toplandı. Düzce Belediye Meclisi salonunda yapılan konsey toplantısında Kadının ekonomi ve siyasi hayattaki yeri, Kent konseyinin çalışma sisteminin belirlenmesi ve eğitiminin yapılması, Engellilerin faaliyette bulunabileceği fidan üretim yerinin kurulması, Turizm çalışma grubuna katılım sağlanması ve Düzce turizm envanterinin değerlendirilmesi maddeleri ele alındı.
Gündemin birinci maddesinde söz alan Düzce Kadın Meclisi üyesi Selma Demirelli, yerel seçimlerin yaklaşmasına vurgu yaparak kadın liderlerin ön plana çıkartılmasını amaçlayan çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

Kadının ekonomi ve siyasi hayattaki yerinin belirlenmesine ilişkin maddenin belediye meclisine sunulmasına oy birliği ile karar verildi. Gündemin ikinci maddesi olan kent konseyinin çalışma sisteminin belirlenmesine ilişkin madde çalışmaların devam ettiği gerekçesiyle bir sonraki kurulda görüşülmesi kararlaştırıldı.

Engelliler için fidan üretim yeri kurulması maddesi için Engelliler Çalışma Grubu adına söz alan Birsen Özbay , Zihinsel eğitilebilir engellilerin faaliyet gösterebileceği , tarım il müdürlüğünün desteği ile Düzce Belediyesi’nin fidan üretim yeri kurmasını talep etti.

,Özbay’ın talebi Düzce Belediye Meclisi’ne sunulması oy birliği ile kabul edildi. Gündemde yer alan turizm çalışma grubuna katılım sağlanması ve turizm envanterine ulaşılabilmesi maddeleri komisyon üyelerinin genel kurula katılmaması nedeniyle görüşülemedi.