Düzce Belediyesi tarafından Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan tahsisi sağlanan Orman İşletme Müdürlüğü bahçesinin bir kısmında yapılan Kent Park'ın açılışı yapıldı. Düzce’nin en büyük parkı olarak gösterilen Kentpark’ın açılışına katılım da yoğun oldu.

 

 

 

11 bin metrekare alanda tamamen doğaya uygun ahşap oturma grupları ve yürüyüş yollarından oluşan Kentpark’ın açılışına katılan Düzce Milletvekilleri, tahsisi gerçekleştirilen Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na teşekkürlerini iletirken, 63 dönüm arazinin hepsine talip oldukları belirtti.

 

 

“Bugün Farklı Bir Gün” diyen Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ise parkı Düzce’ye kazandırmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

 

 

Bayram, “ 11 bin metrekare alan başta çocuklarımız olmak üzere herkesin kullanımına açık olarak düzenlendi. Doğallığını bozmadan dizayn edildi. Tahsiste bize destek olan çevre ve orman bakanı Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyorum. Burada Hiçbir ticari oluşum yok. Bu alan tamamen sizlerin kullanımına açık. Bakımı ve güvenliği de Düzce Belediyesi’ne ait.” Diye konuştu.

Konuşmaların ardından Düzce’nin en büyük parkı olarak gösterilen Kentpark’ın açılış kurdelesi toplu olarak kesildi. Ardından Belediye Başkanı İsmail bayram, Açılışa katılan Düzce Milletvekilleri İbrahim Korkmaz ve Fevai Arslan’la birlikte parkı gezerek tanıttı.

 

 

“Dev Park Kent Park” sloganı ile açılan parkta her şey doğal hazırlandı. Ahşap yürüyüş parkurları, kamelya, salıncak, oyun gruplarının yer aldığı parkta ticari işletmeye yer verilmedi. Düzcelilerin aileleri ile vakit geçirebilecekleri bir alan olarak dizayn edilen park 7/24 kameralar ile izlenecek.