Bakanlık, belediyeler arasında “En Güzel Park Proje Yarışması” düzenleyerek şehirlerdeki yeşil alanların arttırılması için çalışmalara başladı. Her geçen gün ormanlık arazilerin kaybedildiği ve şehirlerin gelişmesiyle betonarme yapıların çoğalması sebebiyle illerdeki görünümün düzeltilmesi ve çevre bilincini oluşturmak amacıyla bu yarışmanın düzenlendiği açıklandı. En çevreci seçilen projenin tüm masrafları Bakanlık tarafından karşılanacağı da dile getirildi.

 

20 HAZİRAN'DA YAPILAN "DÜZCE NEFES ALACAK" HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...



DÜZCE HALA PARKSIZ

Düzce merkezinden yeşil alanların azalması ve bu alanların özel işletmelere devredilerek ticari rant sağlanan yerler haline dönüşmesi halkın şikayetlerine neden oluyordu. Bu şikayetler devam ederken geçtiğimiz ay Orman İşletmesi bahçesi içinde 11 dönümlük arazinin belediyeye tahsis edilerek yeşil alan ve park düzenlemesi yapılacağı ve halka açılacağı haberi geldi. Bakanlık tarafından Düzce Belediyesi'ne devredilen arazide hiçbir ticari yatırım da olmayacak. Hastane Caddesi üzerinde bulunan bu alan Kent Park olarak düzenlenecek. Park yapılırken alana müdahale edilmeyecek.

Mevcut ağaçlar korunarak çevre düzenlemesi ona göre yapılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın düzenleyeceği “En Güzel Park Proje Yarışması”na Orman İşletme bahçesinde uygulayacağı bu proje ile katılacak olan Düzce Belediyesi'nin projesi en çevreci seçilirse bakanlıktan tam destek alacak.

 

Haber: G. KARDUZ