Düzce kent Merkezi’nde depremin ardından yıkılan binaların yerine her geçen gün yeni iş merkezleri yapılırken, hali vakti yerinde Düzceliler için kent merkezi cazibesini yitirmeye başladı.

Orta sınıf diye tabir edilen hali vakti yerinde meslek sahipleri, şehrin gürültüsünden uzak, aynı zamanda imar düzenlemesi yapılmamış dış mahallelerde arsalar satın alarak ikametleri için konutlar inşa ediyorlar.

Düzce’nin kent merkezinde işyeri inşaatlarının fazlalığına ve konut inşaatlarının azlığı dikkat çekici bir hale gelirken, kendin dış mahallelerinin doğa ile iç içe olan kesimlerinde villa tipi konutların bir bir yükselmeye başlaması da gözlerden kaçmıyor.

Kentin dış mahallelere doğru yayılmasının nedeni olarak ise tüm şehirlerde olduğu gibi kentin keşmekeşinden ve gürültüsünden kaçışın yanı sıra, mücavir alanlarda ve yeni mahallelerde imar düzenlemesinin ağırdan alınması da gösterilirken, bu alanlarda inşaat yapımının daha kolay olduğu belirtiliyor.

Kentten köye yöneliş kentin dışında kalan gelişmeye açık bölgelerde arsa fiyatlarının yükselmesine neden olurken, Modern kent merkezi ve dış mahalleler arasında kalan varoşların ıslahı için ise yeni projeler üretilmeye çalışılıyor.