Kar, rüzgar gibi doğal olaylarda açıkta olan elektrik kablolarında meydana gelen hasar, vatandaşları bazen saatlerce bazen de günlerce elektriksiz bırakabiliyor. Geçtiğimiz aylarda son 30 yılın en büyük kar yağışı ile karşılaşan Düzce’de elektrik kablolarının yer altına alınması görüşü ön plana çıkmıştı. Bu konuda ilk girişim Kaynaşlı’dan geldi. Kaynaşlı Belediyesi ilçe merkezinde bir çok sokak ve caddede kabloları yer altına alacak.
Bu kapsamda Karaçalı Mahallesi Yavuz Güvendi sokak üzerine konteynır trafo konulacak. Trafodan itibaren Prof. Dr. Ahmet Akyürek caddesi boyunca yer altı kazı çalışması yapılacak.. D-100 karayolunda bulunan bir tesis boyunca yer altı kazı çalışmaları yapılacak kablolar yer altına alınacak. Merkez Mahallesi Kültür Caddesi, Sağlık Sokak, Işık Sokak, Begonya Sokak, 14. Sokak, Vatan Caddesi, Papatya Sokak ve Ankara caddesinde yer altı kazı çalışması yapılacak kablolar yer altına alınacak. Belediye ile hükümet konağı arasında bulunan park alanına konteynır tipi trafo kurulacak.
Kumluca Mahallesi, Merkez Mahallesi, Sarıyer Mahallesi’ndeki elektrik direkleri tamamen, Karaçalı Mahallesi’nde de D-100 Karayolu Kuzey cephesinde elektrik direkleri değiştirilecek.
Böylece dışarıdaki elektrik hatlarının ortadan kaldırılmasıyla birlikte daha estetik bir görüntünün yanı sıra cadde ve yaya kaldırımlarında önemli derecede rahatlama sağlanacak. Hava muhalefeti dolayısı ile kesintilerin aza indirgenmiş olacak. Evlere yakın olan direklerdeki iletkenlerine dokunularak meydana gelen kazalar da bu şekilde önüne geçilmiş olacak. Yer altına alınan iletkenler sayesinde daha kaliteli ve kesintisiz elektriğin abonelere sunulacak.

Haber;S.KAŞKIR