Kamu emekçi Sendikaları (KESK), üyelerini, “Kamuda CEO'lara, Hükümet Memurluğuna,   Kamu emekçi Sendikaları (KESK), üyelerini, “Kamuda CEO'lara, Hükümet Memurluğuna, Performansa Göre Ücretlendirmeye, Kadrolaşmaya, Rotasyona, Esnek Çalışmaya Karşı, Güvenceli İş-Ücret Güvencesi İçin” referandum yaptı. Spor sokak çıkışında zabıta noktasında kurulan sandıkta sendika üyeleri vatandaşlara bildiriler dağıtarak oy kullanmaya davet etti.

“ iş güvenliğini ortadan kaldırılmasına karşı sen de bir oy kullan” sloganıyla 16.00-18.00 saatleri arasında yapılan referandum sonucu Düzce'den 70 hayır, 1 evet çıktı. Her ilde sendika üyeleri tarafından yaptırılan referandumlardan çıkan sonuçlar genel merkezlerde toplanacağı bildirildi. Referandumlardan çıkan sonuç ise 4 Haziran'da basına duyurulacak.

 

Hükümetin 10 yılı aşan iktidar sürecinde emekçiler üzerindeki baskı ve sömürüsünü yoğunlaştırdığını iddia eden KESK’e bağlı sendikalar, kamu emekçileri ile ilgili her düzenlemede kazanılmış hakların bir bir gasp edildiği gerekçesi ile 5 Haziran Çarşamba günü greve gidecek.

 

Referandum sonrası KESK sendikası üyeleri adına basın açıklaması okuyan Eğitim Sen Sendikası İl temsilcisi Fevzi İpek 5 Haziran 2013 Çarşamba günü yapılacak grev için, “AKP'yi güçlü biçimde uyaralım” sloganıyla kamuoyuna çağrı yaptı.

 

Basın açıklamasının ardından hükümet aleyhine sloganlar atan sendika üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.
 

Haber: H. İŞCAN