Kısa adı KESK Olan, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Düzce Şubesi, AK Parti İl başkanlığı önünde basın açıklaması yaparak toplu sözleşme haklarını savunmak adına birlik olma çağrısında bulundular.

Yapılan basın açıklamasında ‘ Grevsiz Toplu Sözleşme, Toplu Sözleşmesiz Sendika’ olmaz diyen KESK üyeleri, her konfederasyonun kendi üyesi adına toplu sözleşme yapamadığı, grev hakkının engellendiği ya da konfederasyonlardan sadece birine imza yetkisi tanındığı bir sistemde toplu sözleşmenin bir yıl ya da iki yıl için yapılmasının bir anlamı yoktur. Grev hakkı engellendikten sonra toplu görüşmenin adının toplu sözleşme olarak değiştirilmesinin bir avuç yandaş dışında kimseyi ikna edemediği aşikârdır” ifadeleri kullanıldı.

Son zamanlarda çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle kamu kurumlarında sözleşmeli, güvencesiz çalışma modeli getirilmeye başlandığını iddia eden KESK üyeleri, “ En son milli eğitim teşkilatı kanun hükmünde kararname ile değiştirilmiş, sağlık bakanlığının yapısını değiştirecek kararname ise imza aşamasındadır. Bu kararnamelerle çalışanlar güvencesiz bırakılmakta halkımıza ise eğitim ve sağlık gibi sosyal devletin ücretsiz sunması gereken hizmetler paralı hale gelmektedir.” Diye konuştu.

Sendika üyeleri son olarak ‘ Grevsiz Toplu Sözleşme, Toplu Sözleşmesiz Sendika’ diyerek herkesi birlik olmaya çağırdılar.

Haber;  S. KAŞKIR