Hasanlar Köyü Hecinler mevkiinde mahkeme kararıyla kapısına kilit vurulan Katı Atık Depolama Tesisi önünde kaldırılması için 1 ayı aşkın süredir eylem yapan köylülerden AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin'e yazılı açıklamayla çağrı geldi. Öncü Medya Grubu ziyareti sırasında Hecinler'deki direnişi  değerlendiren AK Parti İl Başkanı Keskin, bu durumu bazı vatandaşların şov haline dönüştürdüğünü savunmuştu.

“Biz oy verdik, siz koyverdiniz”

Bu söyleme tepki için “HECİNLER KÖYLÜLERİ…” adıyla bir açıklama gönderen köy sakinleri, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin'e seslendi. Basına gönderdikleri açıklamaya fotoğraflar da ekleyen köylüler, makinenin karşısına bir kez daha ellerinde pankartlarla geçti. İl Başkanı Keskin'e hitaben yazılan pankartlarda, “30 gündür kar altında şov yapmıyoruz, yaşam alanımızı savunuyoruz”, “Biz oy verdik, siz koyverdiniz”, 30 gündür siz neredesiniz, yanlıştan dönülmesi fazilettir” yazıları dikkat çekerken, Keskin'in bir süre önce yine Öncü ekranlarından yaptığı iletişim noktasında eksiklik olduğu yönündeki yoruma da atıfta bulunulan bir yaz göze çarptı. “İletişim değil, siz eksiksiniz” yazılı pankartla İl Başkanı Keskin'i bölgede görmek istedikleri mesajı verildi.



Keskin’e böyle seslendiler

Basın bildirisinde ise şu ifadelere yer verildi: “Size göre bizim 31 gündür, yaptığımız direniş şov amaçlıymış. Hatta bizim çektiklerimize duyarsız kalmayarak bir şeyler yapmak için çabalayan insanlar için de kullandığınız cümle yine “provakatörler, şov yapıyorlar” oluyor. Biz buraya tatil yapmaya gelmedik! Boş vakitlerimizi değerlendirmek için de gelmedik! Hatta ve hatta “basına çıkalım, şöhret olalım” diye de bir derdimiz yok! Sizin belediye başkanlarınızın çöp deposuyla ilgili yanlış yer tercihi nedeniyle buradayız! Kazandığımız mahkeme kararını belediye başkanlarınızın yok sayması nedeniyle buradayız! Sayın Hikmet Keskin! Gelin bu kez başkalarını değil de, size partinizin kurulduğundan beri desteğini esirgemeyen, size oy vermiş vatandaşlarınızı dinleyin!”

Haber:C.ÜSTÜNER