KESK’e bağlı sendika üyeleri Taksim Gezi Parkı'na polis müdahalesini protesto etmek için Türkiye genelinde alınan grev kararına uydu. Spor Sokak girişinde eylem yapan KESK üyeleri pankartlar açarak sloganlar attı.

Sendika üyeleri adına konuşan Yapı İmar-Sen Düzce İl Temsilcisi Alev Şahin, Polis şiddetine ve meydanların etrafındaki ablukaya son verilmesi gerektiğini belirtti.

Şahin, Gezi Parkı ve Taksim Meydanının halk direnişinin simgesi haline geldiği ve ülkenin dört bir yanında kentlerde Dünya’nın gözü önünde ölçüsüz polis şiddeti yaşandığı belirtti..
"Yaşananların sorumluluğu faşizan politikaların talimatını veren AKP hükümetinin yanı sıra bu politikaları uygulayan başta Valiler olmak üzere kolluk güçlerine aittir." diyen Şahin, "Başbakan Tayyip Erdoğan, halkımızın bu büyük direnişi karşısında giriştiği iç savaş kışkırtıcılığının AKP tabanında karşılık bulmamasından çılgına dönerek, dizginsiz bir baskı rejimi kurma yoluna girdi. Artık sokaklarımızda polis TOMA’larının, Akreplerinin yanında Jandarma TOMA’ları ve askeri birlikleri de görmeye başladık. Bizler Türkiye halkının hak, adalet, özgürlük ve demokrasi mücadelesinin en köklü emek ve meslek örgütleri olarak, AKP iktidarının despotik bir rejim oluşturma yönündeki bu saldırganlığının durdurulmasının bugünün en yakıcı demokratik görevi olduğu kanısındayız.Bu nedenle AKP hükümetinin polisi tarafından uygulanan şiddete derhal son verilmesini ve Başta Taksim olmak üzere şehirlerin meydanlarında uygulanan polis ablukasının kaldırılmasını talep ediyoruz. ‘’ifadelerini kullandı.

Haber: S. KAŞKIR