Düzce'de köylere eşit hizmet gitmediği iddiaları bir kez daha gündeme geldi. Bu kez iddianın adresi Yeni Taşköprü Köyü... Program dahilinde köylere alt ve üst yapı hizmetleri götürmekle görevli olan İl Özel İdaresi'nde bazı siyasi müdahaleler sonucu önemli işlerin geri plana itildiği öne sürüldü. 30 Mart Yerel Seçimleri sonucu koltuklara oturan yeni İGM üyelerinden birinin köyüne ayrıcalık sağladığı iddia edildi.

 

 


2 yıldır asfalt programına alınmadı


Yeni Taşköprü Köyü'nde 7 köye bağlantı sağlayan yaklaşık 5 kilometrelik yol yıllardır asfalt bekliyor… 2 yıldan bu yana asfalt programına alınması için çevre köylerle birlikte çaba sarf eden muhtarların tüm uğraşısı ne yazık ki sonuçsuz kalmış durumda… Traktörlerin ve ağır tonajlı kamyonların çok sık kullandığı yolda, her araç geçişinde göz gözü görmüyor… Kuşaçması, Bataklık, Karaköy, Bahçeköy, Paşakonağı, İstilli, Ozanlar ve Yenitaşköprü köylerinin kullandığı yolun, kışın çamurdan yazın da tozundan halk yaka silkiyor. Muhtarlar yıllardır programa almak için uğraşıp dururken, bazı bölgelerde asfaltlı yolların ikinci kez yapıldığı öne sürülüyor… Bir il genel meclisi üyesinin kendi köyünün yolunu programda olmamasına rağmen asfalt yaptırdığı duyumu da köyde kulağımıza gelen söylentilerden biri…

 


DİLİM VARMIYOR AMA…


Haber ekibimize konuşan Yeni Taşköprü Muhtarı Hüseyin Gür’ün “Siyasi olduğunu düşünüyorum” sözleri de bu durumu doğruluyor…

 

 

Gür, “D-100 karayolunun yükünü hafifleten bir yol. 2 yıl önce yapılan yollar tekrar programa alınıyor ancak buraya bir kazma vurulmadı. Benim köyüm de diğer 7-8 köy de bundan şikâyetçi. İnsanlar 2014 yılının içinde hala tozun toprağın içinde uğraşıyor. Diğer köy muhtarları da aynı fikirde… Kurtulmak istiyoruz bu çileden… Dilim varmıyor da siyasi olarak düşünüyorum.” dedi.


YAMAN DA İSYAN ETMİŞTİ


Öte yandan daha önce uzun süredir bozuk olan köy yollarının asfaltlanması için özel idarenin kapısını çalan Muncurlu Muhtarı Osman Yaman, “Programda değil” gerekçesiyle geri çevrilmesine isyan etmiş ve çarpıcı bir iddiada bulunmuştu. Yaman, belediye sorumluluğunda olan Çilimli'deki bir yolun Düzce milletvekilinin talimatıyla özel idare kaynaklarıyla asfaltlandığını öne sürmüştü. 


İl Özel İdaresinde asfaltlama programına ilişkin benzer iddialarda bulunulması, köylere getirilen hizmetlerde adaletsizlik mi var? sorusunu akıllara getirdi.

 

 

Haber;S.Kaşkır