Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı eski statların millet parkına dönüştürülmesi kapsamında Düzce’den de katılım geldi. Beyköy’de yaptıkları ve yapacakları çalışmaları değerlendiren Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç, beldeye millet bahçesi yapacaklarını da söyledi.



“Her yerde kaldırım var”
Başkan Kılıç, yaptıkları ve yapacakları çalışmalara şu cümlelerle devam etti:

“Beyköy’e hizmet etmenin mutluluğu içinde olduğumu bilmenizi isterim. Biz 10 yıl önce başkan adayı olduğumuzda Beyköy’ün çehresini değiştireceğimize inancımız tamdı. Beyköy’deki altyapı sorunlarının tamamını çözmüş bulunmaktayız. Öncelikle içme suyu probleminin tamamını çözdük. 30 kilometrelik hattın tamamını yeniledik. Kanalizasyon sıkıntımız vardı ve o sorunu da çözdük. Elektrikle ilgili de elektrik kablolarını yeraltına almış bulunuyoruz. Doğalgazla ilgili de beldeye yüzde yüz doğalgaz döşedik. Yani altyapı sorununu çözerek üstyapı çalışmalarına başladık. Üstyapı olarak da yol sorunumuz vardı. Beldedeki 30 kilometrelik yol sorununun tamamına yaptık. Yolumuzun uzun ömürlü olması için çalışmalarımızı yaptık. En son yol çizgisini bitirdik, bisiklet yollarını yaptık, peyzajını tamamladık ve Beyköy’e özel bir görüntü kazandırdık. Kaldırımları dahi yaptık. Bugüne kadar kaldırım yoktu ama şu an her yerde kaldırım var.”



“Millet parkı yapmaya başlayacağız”
İki projeyi de hayata geçireceklerini söyleyen Kılıç, konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi:

“Yatırımlarımız devam ediyor. Şu an elimizde iki tane yapılmayı bekleyen ihalemiz var. bunlardan bir tanesi eski itfaiye alanı olarak bilinen yere millet parkı yapmaya başlayacağız. İhalesi bitti ve yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. Bayram sonrası bu işe hızlı bir şekilde başlayıp çalışmalara başlamış olacaktır. İkinci bir ihalemizi de yaptık. Ara sokaklarda tamamlayamadığımız asfaltı yapılmamış alanlar var. 2 bin ton asfalt ihalesi yaptık ve bunu da bayram dönüşü tamamlayarak Beyköy’ün çehresini değiştirmiş olacağız. Ayrıca Beyköy’e iki tane sosyal tesis kazandırdık.”



Haber: M. AYDIN