Düzce İli Belediyeleri Katı Atık Birliği ve Düzce ili Belediyeler Birliği Toplantısı bugün yapıldı. Düzce Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Bülent Kılınç, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, ilçe ve belde belediye başkanları ile başkan vekilleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Bülent Kılınç, Düzce’de çöp sorununun ciddi boyutlarda olduğunu belirterek, il genelinde günlük 388 ton çöp toplandığını açıkladı. Çöp ayrıştırma tesisi olmadığı için tüm belediyelerin vahşi depolama yapmak zorunda kaldığını belirten Vali Bülent Kılınç, İski’nin de su toplama havzasında oluşumuz Belediyelerimizi zor durumda bırakmaktadır dedi. Çözüm olarak Düzce’deki tüm belediyeleri güç birliği yapmaya davet eden Vali Kılınç, bir an önce ortak bir tesis yapılmalı ve işletmeye açılmalıdır dedi.


Vali Kılınç’ın konuşmasının ardından katı Atık Birliği başkan , başkan vekilleri, katip üye ve encümen üyelikleri seçimleri yapıldı. Yapılan seçimde Düzce İli Belediyeleri Katı Atık Birliği Başkanlığı’na Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Başkan vekilliklerine Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak ve Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç, Katip üyeliklere Cumayeri Belediyesi Meclis üyesi İbrahim Keskin, Boğaziçi Belediyesi Meclis Üyesi İrfan Çavuş, encümen üyeliklerine ise, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Bayraktar, Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, Cumayeri Belediye Başkanı Yakup Keleş ve Boğaziçi Belediye Başkanı Ali Soyer seçildiler.

Toplantıda ayrıca Düzce ili Belediyeler Birliği seçimleri de yapıldı. Yapılan Seçimde Düzce ili Belediyeler Birliği Başkanlığına Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Başkan vekilliklerine Kaynaşlı Belediye Başkanı İsmail Korkmaz, Beyköy Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Arslan, Katip Üyeliklere, Düzce Belediyesi Meclis Üyesi Ayşe Tuğrul, Akçakoca Belediyesi Meclis Üyesi Abidin Eskici, Encümen üyeliklere ise Yığılca Belediye Başkanı Bünyamin Şahin, Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak ve Cumayeri Belediye Başkanı Yakup Keleş seçildiler.