Düzce'de dalış turizmini canlandırmak için Kayseri Hava İkmal Komutanlığı’ndan alınarak 29 Ocak 2009 tarihinde Akçakoca sahiline getirilen tarihi C47 tipi nakliye uçağı, geçtiğimiz günlerde Akçakoca Paşalar Köyü sahiline yaklaşık 2,5 kilometre açıkta 27.2 metre derinlikte denize batırımıştı. İşte bu tarihi uçak şimdi deniz altında misafirlerini ağırlıyor. Son olarak TRT'nin ''Mavi Tutku'' programının yapımcısı Hakan Arslan ve program ekibinden su altı fotoğrafçısı Tahsin Ceylan, su altı sporlarında kullanılmak üzere batırılan C-47 tipi nakliye uçağını görüntülemek için dalış yaptılar. Vali Bülent Kılınç'ın da katıldığı dalış işte böyle gerçekleşti.

Uzun süre çekimlerin yapıldığı dalış esnasında batırılan tarihi uçağın da su altındaki görüntüsü oldukça büyüleyiciydi.

Su altı fotoğrafçısı Tahsin Ceylan, Akçakoca'daki batık uçağın su altı görüntülerini almak amacıyla ilçeye geldiklerini söyledi.

Vali Kılınç ile dalış yaptıklarını belirten Ceylan, ''3-4 mil açıktaki batık uçağı ve dalışı görüntüledik. Su altında görüş gayet netti. Uçak, buraya ilgiyi artıracaktır. Bunu görmek isteyen birçok grup var. Bu konuda Vali Bey'in kişisel rolü çok büyük'' dedi.