Türkiye Muhtarlar Derneği Düzce Şubesi’nde olağan kongre için geri sayım başladı. Dernek Başkanı Ahmet Yılmaz kongre hakkında bilgi verdi. Yılmaz aynı zamanda Düzce’de faal olan 3 farklı muhtarlar dernekleri ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na Düzce’den giden 20 muhtar hakkında da düşüncelerini paylaştı.Başkan Yılmaz öncelikli olarak kongrenin detayları hakkında bilgi verdi. “Kongre 19 Şubat Perşembe günü 96 üyenin oy kullanmasıyla yapılacak”.

Yılmaz, kongrede yeniden aday olup olmamasıyla ilgili düşüncesinin sorulması üzerine göreve layık görüldüğü takdirde görevden kaçma durumu olmayacağını aktardı.

Kongrede başkanlık adaylarının son durumu için Yılmaz görünürde tek aday olduğunu 12 Şubat’ta tüm muhtarların katılımıyla yapılacak toplantıda aday sayısı ve isimlerin netlik kazanacağını aktardı. Yılmaz konu hakkında şunları dile getirdi. “Aday olmak isteyen arkadaşlarımız var. Önceden dernek başkalığı yapmış veya yönetimden olan arkadaşlarımız var. Başkanlık için talepler var.”


Cumhurbaşkanlığının davetlisi olarak Ak Saray’a Düzce’den giden 20 muhtar arasında bulunmayan Yılmaz, durumdan kaynaklığı bir kırgınlığın söz konusu olmayacağını belirterek düşüncelerini ifade etti. “İlimizde muhtar sayısı fazladır. Düzce genelinde 393 tane mahalle ve köy muhtarı var. Buradan da 20 isim talep edildiyse bu 20 kişide Cumhurbaşkanının kaleminin aramasıyla gitti. Bu hususta tabi ki teşkilattan ve valilikten bilgi alınmıştır ama bu gitmeyen arkadaşlar için hiç gitmeyecekler anlamına gelmez. Cumhurbaşkanımızda açıkladığı üzere muhtarlar periyodik olarak saraya gidecekler görecekler. Sorunları dinleyecekler ve yeni Türkiye için yeni açılımlar olacak. Bundan dolayı kimsenin gocunmaması lazım. Arkadaşlarımız adına mutluyuz. O durumdan dolayı bir eleştiri olabilir ama eleştiri yapmak bizlere yakışmaz ve doğru olmaz.”


Yılmaz yılan hikayesine dönen 3 farklı muhtarlar derneği hakkında ise bizi yanlış anlattılar, gönlümüz dağılmaktan yana değil diyerek sözlerine devam etti. Yılmaz, ”Bölge çıkarları için Düzce’deki STK’lar tek vücut olmalıdır. Biz bu konuda girişimler yaptık, sonuç alamadık. Türkiye Muhtarlar Derneği Düzce Şubesi olarak biz ayrılan kısımda değiliz. Birleştiren kısımdayız. Diğer derneklerdeki arkadaşlar Türkiye Muhtarlar Derneği Düzce Şubesi’nden ayrılarak gitmiştir. Eğer birleşmek istiyorlarsa gelecekler aynı çatı altında birleşeceğiz. Derneğin ismini değiştirmek istiyorlarsa ne gerekiyorsa onu yaparız.” dedi.

Haber;Y.SEVER