Dün akşam Erol Tayhan'la Manşet Programının konuğu Düzce Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Derneği Başkanı Doç. Dr. Erkan Dinçer ve Düzce Bisiklet Derneği Başkanı Nizamettin Ulaş'tı. 30 bin üzerinde bisiklet kullanıcısının olduğu Düzce'de bisikletin çevreye ve insan sağlığına etkileri ile marka şehir hedefinde olan Düzce'de neden bisiklet yollarının yapılamadığı konuşuldu.
Programda , Düzce'de bisiklet yolunun olmamasının Düzce için bir dezavatandaj olduğu dile getirilerek Düzce'nin bu konuda örnek bir şehir olabileceği vurgulandı.

KİMSE PARAM YOK DEMESİN!

Düzce Bisiklet Derneği Başkanı Nizamettin Ulaş, "Biz bilgi ve tecrübelerimizi üst makamlara iletiriz. Ancak bizden talep etmeliler. Kimse param yok demesin. Avrupa destekleme fonu ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı destekliyor. Bir atak yapılırsa gerisi gelir. Düzce müsaid bir il."diye konuştu.

DÜZCE NEDEN ÖRNEK OLMASIN?

Daha yaşanabilir bir şehir için bisiklet kullanımı ve bisiklet yollarının arttırılması gerektiğini savunan Dinçer, bisiklet yollarının şehri zenginleştireceğini belirterek yöneticelerin bu faktörü dikkate almasını istedi.

Dinçer,"Bisikletin insan sağlığı üstünde olumlu etkileri buluyor. Çevre ve gürültükirliğini önlüyor. İnsanlar bisiklet kullnmak istiyor ama motorlu araç kullananlar bisikletlileri dikkate almıyor. Sağlıklı bir toplum için büyüyen şehirlerde çok önemli. Neden Avrupa standartları Düzce'den başalayarak bu ülkeye yerleşmesin. Bu konuda Düzce'nin örnek şehir olması ileride aranan bir şehir yapacaktır."dedi.

Dinçer, Kalıcı Konutlar -Düzce arası ile Asar deresi kenarlarına bisiklet yolunun yapılabilceğine işaret etti. Bisikletler Derneği Nizamettin Ulaş ise İstanbul Caddesi ve Eski Bolu Caddesine bisiklet yolunun şart olduğunu belirtti.

Ulaş ve Dinçer belediye ve il genel meclisi üyelerinin sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini dikkate almamasınından da yakındı.

Haber: S. KAŞKIR