Uzun zamandır Azmimilli mahallesinde açılan ‘Cumartesi Pazarı’ terminal yol bağlantısı nedeniyle Fevzi Çakmak mahallesi Nur camii mevkiine taşınacak. Bu kapsamda Düzce Belediyesi Fen işleri müdürlüğü tarafından asfaltı tamamlanan bölgede semt pazarı için çizgi çalışmaları yapıldı. Ancak diğer mahallelerde kurulan pazaryerlerinde esnaflık yapan pazarcılara, Fevzi Çakmak Mahallesi’ne kurulacak semt pazarında yer verilmemesi tepkiyle karşılandı. Yönetmeliklerde böyle bir zorunluluğun olmadığını belirten esnaflar, rant iddialarında bulundu.

Fevzi çakmak Mahallesi’nde pazaryeri çalışmalarını takip eden Düzce Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı İbrahim Güney, Sebze, Meyve ve Balıkçılar Odası Başkan Vekili İrfan Bektaş ve yönetim kurulu üyesi İslam Yangaz iddiaları yalanladı.

“Kimsenin burada hakkı yenerek bir şey yapılmıyor”

Düzce Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı İbrahim Güney, “ Terminal bağlantısı için yol açılacağından, esnaf ve vatandaşımızın mağdur olmaması için buraya en yakın bölgeyi tespit ettik. Cumartesi gününe kadar esnaflarımıza yerimizi dağıtacağız.  İnşallah hem esnafımız hem vatandaşımızın memnun kalacağı bir Pazar yeri olacak. Tabi esnafımızın içinde bazı spekülatif pozisyonlar ortaya çıkıyor.  Biz yönetici olarak esnafımızın hakkını hukukunu korumakla görevliyiz.  Burada da adaletli olmanın peşindeyiz. Kimsenin burada hakkı yenerek bir şey yapılmıyor.  Cumartesi pazarı zaruretten dolayı geçiyor. Oradaki esnafı taşıyacağız. Onun dışında gelmek isteyen arkadaşlar oluyor. Ancak aynı gün Kalıcı Konutlar’da da Pazar var.  Yerimiz artarsa onlara da tahsis de bulunacak.Artık her şey düzenli tertipli olacak. Evraklarını isteyeceğiz.  Esnafın şikayet ettikleri olayı ortadan kaldıracağız.  Yerini satmak veya devretmek isterse resmi boyutta olacak. Bu zamana kadar böyle yapılmamış.”diye konuştu.

“Biz adaletli bir şekilde davranıyoruz”

Düzce Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı İbrahim Güney, kalıcı bir pazaryeri için çalışmalarında devam ettiğini sözlerine ekledi. Sebze, Meyve ve Balıkçılar Odası Başkan Vekili İrfan Bektaş da adaletli davranmaya çalıştıklarını söyledi.

Bektaş, “Rant yok, oradakinin kopyasını buraya getiriyoruz. Esnafımıza dağıtıyoruz. Herkesi adaletli bir şekilde dağıtıyoruz. Perşembe pazarında çoğu kişi yelerini satıp köylü pazarına oturdu. Onlar tepki gösteriyor. Bu işi yapacak olan yapsın, rant için yapmasın. Biz adaletli bir şekilde davranıyoruz.” diye konuştu.

“Herkes için mahkeme yolu açık”

Sebze, Meyve ve Balıkçılar Odası yönetim kurulu üyesi İslam Yangaz da iddialara şöyle cevap verdi:  “Mevcut pazaryerini yıllardan beri kullanıyorduk. Otogardan dolayı 150 metre öteye taşındı. Kes kopyala yapıştır yapıldı.. bu iddiaları ortaya atanların kendileri rant sağlamaya çalışıyor. Biz esnafın seçtiği adamlarız. Herkes için mahkeme yolu açık.”  

haber;s.kaşkır