Uzun zamandır kamuoyu tarafından bilinmesine rağmen bir türlü çalışmalarına başlanamayan, Kirazlı Köyü’nde kurulması düşünülen cezaevi konusunda yeni gelişmeler yaşanıyor.

Projenin tek parsele sığmaması nedeniyle Kirazlı’da bulunan iki parselin birleştirilmesi konusu İl Genel Meclisi’nin Nisan ayı toplantılarının ikinci birleşiminde ele alındı. Konu ile ilgili meclise bilgi veren Özel idare Genel Sekreteri Kenan Üstünel, 504 ve 175 sayılı parsellerin arasından yol geçtiğini, bu yolun yerinin değiştirilerek iki parselin birleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Üstünel, bu iki parselin yanında Özel İdare’ye ait 33 dönümlük bir arsanın bulunduğunu, buraya TOKİ marifetiyle Sosyal tesis yapılmasının düşünüldüğünü dile getirdi.

Cezaevi için düşünülen parsellerin birleştirilmesi teklifine İl Genel Meclisi Üyesi Veysel Mercan bölgede yaşayan vatandaşların cezaevinin buraya yapılmasını istemediğini söyleyerek itiraz ederken, imar değişikliği talebi  Mercan’ın karşı oyuna rağmen oy çokluğuyla kabul edildi.