Depremin üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen Düzce'de prefabrikler hala duruyordu. Valiliğin aldığı kararla prefabriklerde oturan ve maddi durumu düzelen vatandaşları prefabriklerden çıkarıp kendilerine ev bulmaları söylenmişti.

Bu kararın ardından ekipler tespit edilmiş prefabrikleri boşaltmaya gitti ve direnişle karşılaştı. Kiremitocağı'nda bulunan, Fatih Ardağan, İrfan Ardağan ve Arzu Ardahan'ın evini boşaltmaya giden ekipler, Fatih Ardağan'ın direnişiyle karşılaştı. Fatih Ardahan evden çıkmayacağlını ve Vali Yardımcısı Ramazan Şahin'in kendi çıkarı için bu boşaltma kararını aldığını söyledi. 30 emniyet ekibinin yer aldığı tahliyede uzun uğraşlar sonucu Fatih Ardahan ikna edildi ve ev boşaltılmaya başlandı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Yardımcısı Ramazan Şahin, daha önce bir kaç kez durumu iyi olan vatandaşlara resmi yazı gönderdiklerini fakat Fatih Ardağan'ın bu yazıyı dikkate almayarak prefabriği boşaltmadığını ifade etti. Fatih Ardağan'ın bir kaç kez kendilerinden süre isteiğni bu sürelerin sonunda da evi boşaltmadığını vurgulayan Şahin, prefabrikleri boşaltan vatandaşlara haksızlık olmaması için buraları boşalmak gerektiğini belirtti. Ardahan ailesine bizzat ev bulduğunu ve bir yıl kira almayacağını söylediğini söyleyen Şahin, tutlan evi beğenmeyen Fatih Ardahan için başka yapacakları bir şeyin olmadığını prefabrikleri mecburen boşaltılması gerektiğini sözlerine ekledi.