Düzce Belediyesi Kültür, Sosyal İşler Müdürlüğü Meslek Edindirme Kursu öğrencileri bugün Belediye Sergi salonunda Kırkyama sergisi açılışı gerçekleştirdi. Programa protokol üyeleri de katıldı.

Öğrencilerin hazırladığı birbirinde güzel kırkyamalar hem verdikleri mesajlarla hem de güzellikleriyle dikkat çekti. Ayrıca geçmişten bugüne kadar kullanılan Kırkyama olarak yapılmış seccadelerde sergilendi.

Kurs Öğretmeni Özhan Abat, sergi hakkında bilgiler vererek,4 ülkeden katılanlarla birlikte “ barış ve Kardeşlik” temasıyla hazırlanan tabloyu anlattı.

“ Sene başında başladık sergiye hazırlanmak için ama geç başlamış olduk. Bu yıl makineyle kırkyama yapmaya başladık ve sergimizde de var. 15 kişinin el emeği var bu kursta.Barış, Kardeşlik ve Mevlana’yla olan tablo 4 ülkeyle birlikte 8’er kişi seçildi. Bu kişiler, kendi düşüncelerini kullanarak bu temayı çalıştık, her ülkeden 3 çeşit kumaş ve uğur katıldı içine. Bende 3 kumaşımı içine kattım, tamamen çizimi tasarımı bana ait bir tablo yaptım. 32 tablo oluştu, bu 32 tablo dünyayı dolaştı.” 

Haber; S. YANAR