Boludağı Polis Evinde düzenlenen toplantıya Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Düzce Valisi Ali İhsan Su ile Bolu ve Düzce Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanları, İl Emniyet Müdürleri, Karayolları ile diğer kurumların yetkilileri katıldı.Toplantının açılışında konuşan Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, kışın trafik akışının sağlıklı yürümesi için alınacak tedbirlerle ilgili bir araya geldiklerini söyledi.
Düzce Valisi Ali İhsan Su da Bolu ve Düzce'nin Türkiye'nin en önemli geçiş noktalarında bulunan iller olduğunu belirtti.Vali Su, vatandaşların da üzerine düşen görevler bulunduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

 


“Vatandaşlarımızdan da özellikle trafik kurallarına uymalarını istirham ediyoruz. Bu yollarımız çok güzel, bu anlamda sürücülerimiz rehavete kapılabilir. Biz buradan vatandaşlarımızın, özelikle kış aylarının başladığı bugünlerde, lastiklerini kontrol ettirmelerini, araçlarında, takoz, çekme halatı ve benzeri ekipmanlar bulundurmalarını, hız limitlerine uymalarını, mutlaka emniyet kemeri takmalarını ve yorgun, uykusuz, alkollü asla trafiğe çıkmamalarını tekrar söylemek istiyorum çünkü trafik kazalarının önemli bir bölümü, bu tür dikkatsizliklerden meydana gelmektedir. O bakımdan vatandaşların bir kez daha trafik kurallarına uyma konusunda hassas davranmasını istiyoruz.”
Toplantının devamında ise Otoyol Boludağı geçişi, Boludağı tüneli ile D-100 karayolu Boludağı geçişi için alınacak tedbirler görüşüldü. Toplantıda alınan kararlar İl Emniyet Müdürlüğü’nce gereği yapılmak üzere ilgili kurumlara iletileceği bildirildi.